Do góry

Zupy Przepis na:

Krem pieczarkowo-jarzynowy z chipsami z boczku

Krem pieczarkowo-jarzynowy z chipsami z boczku

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4705

Dodano:

Odsłon: 99

Z zupami typu krem zawsze można coś pokombinować, jeśli chodzi o smak...Tym razem jarzynowo-pieczarkowa z dodatkiem chipsów z boczku ;)

Składniki

  • skrzydełko kurczaka 1 szt
  • marchew 1-2 szt
  • pietruszka 1 szt
  • ziemniaki 3-4 szt
  • zielenina do wywaru
  • boczek wędzony 200 g
  • pieczarki 300 g
  • masło 1 łyżka
  • olej do smażenia
  • majeranek do smaku
  • czosnek granulowany do smaku
  • kucharek do smaku
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Skrzydełko zagotować z zieleniną i pokrojonymi w kostkę ziemniakami, pietruszką i marchewką. Doprawić i gotować od miękkości. Pieczarki pokroić i usmażyć na maśle. Usmażone pieczarki przełożyć do warzyw i zagotować.

  2. Następnie obrać mięso z e skrzydełka i całość dokładnie zblendować. Boczek pokroić w cienkie plastry i usmażyć na głębokim oleju. Zupę podawać z chipsami z boczku i np. startym żółtym serem.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń