Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na letnią zupę ze świeżych pomidorów z dodatkiem chrupiących grzanek. Niezwykle aromatyczna i kremowa. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
• Pomidory zalewamy wrzątkiem, a następnie obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki • Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy w garnku na oleju przez kilka minut, dodajemy posiekany czosnek i dalej podsmażamy • Do garnka dodajemy pomidory i zalewamy wodą • Całość przyprawiamy: słodką papryką, cukrem pudrem, pieprzem cayenne oraz białym • Gotujemy 10 minut pod przykryciem, blendujemy na gładką masę i dolewamy 100 mililitrów śmietanki 30% • Bagietkę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni • Na koniec krem solimy do smaku, mieszamy, rozlewamy na porcje • Posypujemy grzankami, listkami bazylii oraz skrapiamy oliwą z oliwek