Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa w sam raz na Walentynki :) w kolorze miłości z nutką chilli i słodyczy..
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 128
Przygotowałam wykwintne, delikatne w smaku risotto z białymi szparagami. Mam...
Odsłon: 31
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 134
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 524
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 4489
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 128
Przygotowałam wykwintne, delikatne w smaku risotto z białymi szparagami. Mam...
Odsłon: 31
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 134
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 524
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 4489
Składniki
Cebule i paprykę kroimy na średniej wielkości kawałki, dusimy na patelni aż się zarumienią. Marchew i pietruszkę kroimy w talarki. Do dużego garnka wrzucamy pomidory z sokiem, zioła, przyprawy i czosnek. Dodajemy marchewkę i pietruszkę, oraz zarumienione warzywa. Zalewamy bulionem i wkruszamy kostki rosołowe. Zupę gotujemy około godziny - marchew musi być miękka, a "woda" trochę odparować.
Gdy zupa jest gotowa - blendujemy ją. Na koniec dodajemy cukier i jeszcze chwile podgrzewamy. Wlewamy na talerz, i ozdabiamy kleksami z jogurtu naturalnego i pesto. Proporcje oczywiście można zmienić na mniejsze - ja chciałam zrobić sobie mały zapas do słoików :)