Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa w sam raz na Walentynki :) w kolorze miłości z nutką chilli i słodyczy..
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4602
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 868
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8312
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13143
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 469
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4602
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 868
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8312
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13143
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 469
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 145
Składniki
Cebule i paprykę kroimy na średniej wielkości kawałki, dusimy na patelni aż się zarumienią. Marchew i pietruszkę kroimy w talarki. Do dużego garnka wrzucamy pomidory z sokiem, zioła, przyprawy i czosnek. Dodajemy marchewkę i pietruszkę, oraz zarumienione warzywa. Zalewamy bulionem i wkruszamy kostki rosołowe. Zupę gotujemy około godziny - marchew musi być miękka, a "woda" trochę odparować.
Gdy zupa jest gotowa - blendujemy ją. Na koniec dodajemy cukier i jeszcze chwile podgrzewamy. Wlewamy na talerz, i ozdabiamy kleksami z jogurtu naturalnego i pesto. Proporcje oczywiście można zmienić na mniejsze - ja chciałam zrobić sobie mały zapas do słoików :)