Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa w sam raz na Walentynki :) w kolorze miłości z nutką chilli i słodyczy..
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24782
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 77
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24782
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 77
Składniki
Cebule i paprykę kroimy na średniej wielkości kawałki, dusimy na patelni aż się zarumienią. Marchew i pietruszkę kroimy w talarki. Do dużego garnka wrzucamy pomidory z sokiem, zioła, przyprawy i czosnek. Dodajemy marchewkę i pietruszkę, oraz zarumienione warzywa. Zalewamy bulionem i wkruszamy kostki rosołowe. Zupę gotujemy około godziny - marchew musi być miękka, a "woda" trochę odparować.
Gdy zupa jest gotowa - blendujemy ją. Na koniec dodajemy cukier i jeszcze chwile podgrzewamy. Wlewamy na talerz, i ozdabiamy kleksami z jogurtu naturalnego i pesto. Proporcje oczywiście można zmienić na mniejsze - ja chciałam zrobić sobie mały zapas do słoików :)