Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa w sam raz na Walentynki :) w kolorze miłości z nutką chilli i słodyczy..
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 447
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2780
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 917
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14498
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 447
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2780
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 917
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14498
Składniki
Cebule i paprykę kroimy na średniej wielkości kawałki, dusimy na patelni aż się zarumienią. Marchew i pietruszkę kroimy w talarki. Do dużego garnka wrzucamy pomidory z sokiem, zioła, przyprawy i czosnek. Dodajemy marchewkę i pietruszkę, oraz zarumienione warzywa. Zalewamy bulionem i wkruszamy kostki rosołowe. Zupę gotujemy około godziny - marchew musi być miękka, a "woda" trochę odparować.
Gdy zupa jest gotowa - blendujemy ją. Na koniec dodajemy cukier i jeszcze chwile podgrzewamy. Wlewamy na talerz, i ozdabiamy kleksami z jogurtu naturalnego i pesto. Proporcje oczywiście można zmienić na mniejsze - ja chciałam zrobić sobie mały zapas do słoików :)