Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super rozgrzewający krem na chłodne dni.
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 109
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 73
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5576
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6839
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 109
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 73
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5576
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6839
Składniki
Wykonanie: Cebulę oraz czosnek obrać i posiekać. Masło rozgrzać w garnku, wrzucić cebulę z czosnkiem i podsmażyć. Ziemniaki oraz marchewkę obrać, dokładnie umyć i pokroić w kostkę. Brokuł opłukać, podzielić na różyczki. Warzywa wrzucić do garnka z cebula i czosnkiem, zalać bulionem, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować do miękkości składników. Z zupy wyjąć kilka różyczek brokułu. Pozostałe składniki zmiksować blenderem na gładki krem. Następnie danie doprawić imbirem, solą i pieprzem do smaku. Dodać śmietanę i całość wymieszać, podawać z odłożonymi różyczkami brokułu. SMACZNEGO