Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są pewne smaki, które komponują się idealnie. Naszym zdaniem białe szparagi, nieziemsko lekkie w połączeniu z delikatną roladką sera koziego, współgrają. W zasadzie nie potrzeba żadnego uzupełnienia. Grzanki to tylko dodatek.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 369
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2245
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 995
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 369
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2245
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 995
Składniki
Szparagi kroimy na kawałki. Smażymy na maśle, zalewamy gorącym bulionem (jednocześnie dodajemy pokruszony ser). Gotujemy ostro przez 30 min. od czasu, do czasu podlewamy wrzątkiem. Przecieramy przez sito, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Opcjonalnie podajemy z grzankami.