Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są pewne smaki, które komponują się idealnie. Naszym zdaniem białe szparagi, nieziemsko lekkie w połączeniu z delikatną roladką sera koziego, współgrają. W zasadzie nie potrzeba żadnego uzupełnienia. Grzanki to tylko dodatek.
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 579
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 148
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 180
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 579
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 148
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 180
Składniki
Szparagi kroimy na kawałki. Smażymy na maśle, zalewamy gorącym bulionem (jednocześnie dodajemy pokruszony ser). Gotujemy ostro przez 30 min. od czasu, do czasu podlewamy wrzątkiem. Przecieramy przez sito, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Opcjonalnie podajemy z grzankami.