Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem z borowików z aromatyzowaną oliwą. Ta zupa jest wyborna:)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1156
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13196
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1156
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13196
Składniki
Grzyby dobrze oczyścić i pokroić w plastry. Zastawić kilka mniejszych plasterków grzybów do dekoracji zupy. Warzywa obrać i pokroić. W garnku rozgrzać oliwę i dodać warzywa, podsmażyć kilka minut, potem dodać grzyby i smażyć całość kilka minut, wlać wywar, dodać przyprawy i gotować całość do miekkości warzyw ( 10-12 minut). Zmiksować a następnie dodać śmietankę i wymieszać. Na maśle usmażyć z dwóch stron wcześniej odłożone plasterki grzybów. Do niewielkiej filizanki wlać 2 łyżki oliwy i wcisnąć mały zabek czosnku, wymieszać. Zupę wylać na talerze, ułożyć kilka usmażonych grzybów i polać czosnkową oliwą. Podawać z grzankami z parmezanem.