Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem z borowików z aromatyzowaną oliwą. Ta zupa jest wyborna:)
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 969
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 430
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15311
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1883
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 969
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 430
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15311
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1883
Składniki
Grzyby dobrze oczyścić i pokroić w plastry. Zastawić kilka mniejszych plasterków grzybów do dekoracji zupy. Warzywa obrać i pokroić. W garnku rozgrzać oliwę i dodać warzywa, podsmażyć kilka minut, potem dodać grzyby i smażyć całość kilka minut, wlać wywar, dodać przyprawy i gotować całość do miekkości warzyw ( 10-12 minut). Zmiksować a następnie dodać śmietankę i wymieszać. Na maśle usmażyć z dwóch stron wcześniej odłożone plasterki grzybów. Do niewielkiej filizanki wlać 2 łyżki oliwy i wcisnąć mały zabek czosnku, wymieszać. Zupę wylać na talerze, ułożyć kilka usmażonych grzybów i polać czosnkową oliwą. Podawać z grzankami z parmezanem.