Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem z brokułów to prosta zupa warzywna lubiana także przez dzieci.
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 322
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 156
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2465
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 322
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 156
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2465
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę obieramy, drobno siekamy i szklimy na rozgrzanym maśle. Dodajemy ziemniaki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę razem smażymy. Zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem ok. 10 minut.
Brokuł płuczemy i dzielimy na różyczki. Dodajemy do gotującej się zupy. Gotujemy ok. 15 minut aż składniki będą miękkie.
Zupę blendujemy, ponownie doprowadzamy do wrzenia i łączymy ze śmietaną. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Pomidor sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Podsmażamy na pozostałym maśle. Dodajemy do zupy.