Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem z brokułów to prosta zupa warzywna lubiana także przez dzieci.
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4738
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 75
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 188
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 88
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4738
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 75
Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 188
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 88
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę obieramy, drobno siekamy i szklimy na rozgrzanym maśle. Dodajemy ziemniaki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę razem smażymy. Zalewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem ok. 10 minut.
Brokuł płuczemy i dzielimy na różyczki. Dodajemy do gotującej się zupy. Gotujemy ok. 15 minut aż składniki będą miękkie.
Zupę blendujemy, ponownie doprowadzamy do wrzenia i łączymy ze śmietaną. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Pomidor sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Podsmażamy na pozostałym maśle. Dodajemy do zupy.