Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To idealna zupa na zimę, gdy w sklepach brakuje świeżych warzyw. Choć sezon na brukselkę przypada na jesień, to warto ją zamrozić i spożywać później przez cały rok. Przepis na zupę krem z brukselki pochodzi z 534. odcinka programu Ewa Gotuje.
Blender ręczny
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44688
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182168
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 292
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44688
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182168
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 292
Składniki
Masło roztop w garnku. Wrzuć pokrojoną w talarki białą część pora i lekko podsmaż. Wrzuć brukselkę (nie trzeba jej rozmrażać), zalej wywarem, przykryj i gotuj do miękkości.
Dodaj chrzan i zmiksuj na gładki krem. Podawaj z grzanką i kleksem kwaśnej śmietany. Posyp prażonymi płatkami migdałów. Możesz też udekorować zieloną częścią pora.