Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To idealna zupa na zimę, gdy w sklepach brakuje świeżych warzyw. Choć sezon na brukselkę przypada na jesień, to warto ją zamrozić i spożywać później przez cały rok. Przepis na zupę krem z brukselki pochodzi z 534. odcinka programu Ewa Gotuje.
Blender ręczny
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21730
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 368
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21730
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 368
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
Składniki
Masło roztop w garnku. Wrzuć pokrojoną w talarki białą część pora i lekko podsmaż. Wrzuć brukselkę (nie trzeba jej rozmrażać), zalej wywarem, przykryj i gotuj do miękkości.
Dodaj chrzan i zmiksuj na gładki krem. Podawaj z grzanką i kleksem kwaśnej śmietany. Posyp prażonymi płatkami migdałów. Możesz też udekorować zieloną częścią pora.