Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To idealna zupa na zimę, gdy w sklepach brakuje świeżych warzyw. Choć sezon na brukselkę przypada na jesień, to warto ją zamrozić i spożywać później przez cały rok. Przepis na zupę krem z brukselki pochodzi z 534. odcinka programu Ewa Gotuje.
 
        Blender ręczny
 
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6383
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1988
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6383
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1988
 
         
         
                Składniki
Masło roztop w garnku. Wrzuć pokrojoną w talarki białą część pora i lekko podsmaż. Wrzuć brukselkę (nie trzeba jej rozmrażać), zalej wywarem, przykryj i gotuj do miękkości.
Dodaj chrzan i zmiksuj na gładki krem. Podawaj z grzanką i kleksem kwaśnej śmietany. Posyp prażonymi płatkami migdałów. Możesz też udekorować zieloną częścią pora.