Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To idealna zupa na zimę, gdy w sklepach brakuje świeżych warzyw. Choć sezon na brukselkę przypada na jesień, to warto ją zamrozić i spożywać później przez cały rok. Przepis na zupę krem z brukselki pochodzi z 534. odcinka programu Ewa Gotuje.
Blender ręczny
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336692
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4041
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423172
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2614
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336692
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4041
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423172
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2614
Składniki
Masło roztop w garnku. Wrzuć pokrojoną w talarki białą część pora i lekko podsmaż. Wrzuć brukselkę (nie trzeba jej rozmrażać), zalej wywarem, przykryj i gotuj do miękkości.
Dodaj chrzan i zmiksuj na gładki krem. Podawaj z grzanką i kleksem kwaśnej śmietany. Posyp prażonymi płatkami migdałów. Możesz też udekorować zieloną częścią pora.