Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To idealna zupa na zimę, gdy w sklepach brakuje świeżych warzyw. Choć sezon na brukselkę przypada na jesień, to warto ją zamrozić i spożywać później przez cały rok. Przepis na zupę krem z brukselki pochodzi z 534. odcinka programu Ewa Gotuje.
Blender ręczny
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 76
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17790
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 415
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5200
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2753
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 76
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17790
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 415
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5200
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2753
Składniki
Masło roztop w garnku. Wrzuć pokrojoną w talarki białą część pora i lekko podsmaż. Wrzuć brukselkę (nie trzeba jej rozmrażać), zalej wywarem, przykryj i gotuj do miękkości.
Dodaj chrzan i zmiksuj na gładki krem. Podawaj z grzanką i kleksem kwaśnej śmietany. Posyp prażonymi płatkami migdałów. Możesz też udekorować zieloną częścią pora.