Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitna, aromatyczna zupa , przebój obiadowy.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2476
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3407
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1483
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2193
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2476
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3407
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1483
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2193
Składniki
Warzywa umyć , obrać , pokroić w kostkę. W garnku rozpuścić masło dodać warzywa oprócz ziemniaków, doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut. Dodać ziemniaki , zalać gorącą wodą i bulionem, dodać liść laurowy, ziele angielskie, rozmaryn, gotować do miękkości warzyw - 20 minut.
Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz majeranek, jeśli potrzeba doprawić solą i pieprzem, gotować 3 minuty. Wyjąć liść laurowy , ziele angielskie, zupę zblendować. Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Podawać z makaronem oraz kleksem śmietany, można podać również z groszkiem ptysiowym.