Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitna, aromatyczna zupa , przebój obiadowy.
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 851
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 19
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1053
Szukasz przepisu na najlepsze kruche rogaliki? Przygotuj je z kruchego ciasta...
Odsłon: 851
Przepis na bardzo fajny obiad. Wołowina z porami z dodatkiem bazylii oraz jas...
Odsłon: 19
Jeśli w sobotnie popołudnie nagle dopadnie cię głód lub szukasz pomysłu na po...
Odsłon: 1053
Składniki
Warzywa umyć , obrać , pokroić w kostkę. W garnku rozpuścić masło dodać warzywa oprócz ziemniaków, doprawić solą i pieprzem, smażyć 5 minut. Dodać ziemniaki , zalać gorącą wodą i bulionem, dodać liść laurowy, ziele angielskie, rozmaryn, gotować do miękkości warzyw - 20 minut.
Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz majeranek, jeśli potrzeba doprawić solą i pieprzem, gotować 3 minuty. Wyjąć liść laurowy , ziele angielskie, zupę zblendować. Makaron ugotować w/g przepisu na opakowaniu. Podawać z makaronem oraz kleksem śmietany, można podać również z groszkiem ptysiowym.