Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i kremowy. Dodatek fety nadaje zupie oryginalnego smaku.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 124
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Umytą cukinię pokrój w kostkę. Cukinie podsmaż na patelni do czasu aż warzywa zmiękną. Przełóż do garnka. Cebulę pokrój w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Podsmaż na patelni do czasu aż cebula zmięknie a czosnek uwolni swój aromat. Zawartość patelni dodaj do cukinii. Zalej bulionem. Gotuj pod przykryciem przez ok kwadrans. Całość zmiksuj blenderem. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę. Dopraw sokiem z cytryny. Gotuj jeszcze przez ok. 10 minut. Zabiel śmietaną. Zupę podawaj z pokrojoną w kostkę fetą.