Do góry

Zupy Przepis na:

Krem z cukinii i papryki

Krem z cukinii i papryki

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3614

Dodano:

Odsłon: 1691

Pyszny i kremowy. Dodatek fety nadaje zupie oryginalnego smaku.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Umytą cukinię pokrój w kostkę. Cukinie podsmaż na patelni do czasu aż warzywa zmiękną. Przełóż do garnka. Cebulę pokrój w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Podsmaż na patelni do czasu aż cebula zmięknie a czosnek uwolni swój aromat. Zawartość patelni dodaj do cukinii. Zalej bulionem. Gotuj pod przykryciem przez ok kwadrans. Całość zmiksuj blenderem. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę. Dopraw sokiem z cytryny. Gotuj jeszcze przez ok. 10 minut. Zabiel śmietaną. Zupę podawaj z pokrojoną w kostkę fetą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń