Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i kremowy. Dodatek fety nadaje zupie oryginalnego smaku.
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 57
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 44
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 683
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 57
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 44
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 683
Składniki
Umytą cukinię pokrój w kostkę. Cukinie podsmaż na patelni do czasu aż warzywa zmiękną. Przełóż do garnka. Cebulę pokrój w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Podsmaż na patelni do czasu aż cebula zmięknie a czosnek uwolni swój aromat. Zawartość patelni dodaj do cukinii. Zalej bulionem. Gotuj pod przykryciem przez ok kwadrans. Całość zmiksuj blenderem. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę. Dopraw sokiem z cytryny. Gotuj jeszcze przez ok. 10 minut. Zabiel śmietaną. Zupę podawaj z pokrojoną w kostkę fetą.