Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i kremowy. Dodatek fety nadaje zupie oryginalnego smaku.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25784
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2837
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1343
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25784
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2837
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1343
Składniki
Umytą cukinię pokrój w kostkę. Cukinie podsmaż na patelni do czasu aż warzywa zmiękną. Przełóż do garnka. Cebulę pokrój w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Podsmaż na patelni do czasu aż cebula zmięknie a czosnek uwolni swój aromat. Zawartość patelni dodaj do cukinii. Zalej bulionem. Gotuj pod przykryciem przez ok kwadrans. Całość zmiksuj blenderem. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę. Dopraw sokiem z cytryny. Gotuj jeszcze przez ok. 10 minut. Zabiel śmietaną. Zupę podawaj z pokrojoną w kostkę fetą.