Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i rozgrzewająca zupa, która idealnie sprawdzi się na rodzinnych obiadach. Przepis pochodzi z 432. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1896
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7408
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2917
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1896
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7408
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2917
Składniki
W garnku rozgrzać oliwę i zeszklić na niej posiekaną cebulę. Dorzucić pokrojony czosnek. Po chwili smarzenia dodać cukinie pokrojone w kostkę (jeśli są młode to nie trzeba ich obierać ze skórki). Zalać bulionem. Przykryć, doprowadzić do wrzenia i ugotować do miękkości.
Zupę zmiksować. Wlać zahartowaną śmietankę. Dodać masło. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać z grzankami i serem feta. Udekorować bazylią.