Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczewica to znane warzywo w Grecji i Azji Środkowej ale nie tylko. Ma wiele zastosowań, od zup po desery .
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5296
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 848
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11725
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1314
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5296
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 848
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11725
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1314
Składniki
Soczewicę ugotować, odcedzić na sicie. Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a ser na grubych. Por posiekać a czosnek przecisnąć przez praskę. Kalafior ugotować. W garnku umieścić olej kokosowy i wrzucić pora oraz startą marchewkę i pietruszkę. Smażyć około 4 minuty, dodać czosnek i smażyć jeszcze chwilę. Wszystko podlać wywarem z warzyw i gotować pod przykryciem do miękkości warzyw.
Następnie dodać kalafior, soczewicę i mleczko kokosowe i zagotować. Na koniec dodać starty ser, wymieszać i doprawić do smaku. Wszystko zblendować na krem ( można dodatkowo przetrzeć przez sito ). Podawać ze świeżym koperkiem i dodatkowo można podać grzanki.