Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczewica to znane warzywo w Grecji i Azji Środkowej ale nie tylko. Ma wiele zastosowań, od zup po desery .
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 58
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 4002
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6787
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 58
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 4002
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6787
Składniki
Soczewicę ugotować, odcedzić na sicie. Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a ser na grubych. Por posiekać a czosnek przecisnąć przez praskę. Kalafior ugotować. W garnku umieścić olej kokosowy i wrzucić pora oraz startą marchewkę i pietruszkę. Smażyć około 4 minuty, dodać czosnek i smażyć jeszcze chwilę. Wszystko podlać wywarem z warzyw i gotować pod przykryciem do miękkości warzyw.
Następnie dodać kalafior, soczewicę i mleczko kokosowe i zagotować. Na koniec dodać starty ser, wymieszać i doprawić do smaku. Wszystko zblendować na krem ( można dodatkowo przetrzeć przez sito ). Podawać ze świeżym koperkiem i dodatkowo można podać grzanki.