Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczewica to znane warzywo w Grecji i Azji Środkowej ale nie tylko. Ma wiele zastosowań, od zup po desery .
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31597
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15693
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1446
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31597
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15693
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1446
Składniki
Soczewicę ugotować, odcedzić na sicie. Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a ser na grubych. Por posiekać a czosnek przecisnąć przez praskę. Kalafior ugotować. W garnku umieścić olej kokosowy i wrzucić pora oraz startą marchewkę i pietruszkę. Smażyć około 4 minuty, dodać czosnek i smażyć jeszcze chwilę. Wszystko podlać wywarem z warzyw i gotować pod przykryciem do miękkości warzyw.
Następnie dodać kalafior, soczewicę i mleczko kokosowe i zagotować. Na koniec dodać starty ser, wymieszać i doprawić do smaku. Wszystko zblendować na krem ( można dodatkowo przetrzeć przez sito ). Podawać ze świeżym koperkiem i dodatkowo można podać grzanki.