Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczewica to znane warzywo w Grecji i Azji Środkowej ale nie tylko. Ma wiele zastosowań, od zup po desery .
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35753
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1223
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1764
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6061
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35753
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1223
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1764
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6061
        
        
                Składniki
Soczewicę ugotować, odcedzić na sicie. Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a ser na grubych. Por posiekać a czosnek przecisnąć przez praskę. Kalafior ugotować. W garnku umieścić olej kokosowy i wrzucić pora oraz startą marchewkę i pietruszkę. Smażyć około 4 minuty, dodać czosnek i smażyć jeszcze chwilę. Wszystko podlać wywarem z warzyw i gotować pod przykryciem do miękkości warzyw.
Następnie dodać kalafior, soczewicę i mleczko kokosowe i zagotować. Na koniec dodać starty ser, wymieszać i doprawić do smaku. Wszystko zblendować na krem ( można dodatkowo przetrzeć przez sito ). Podawać ze świeżym koperkiem i dodatkowo można podać grzanki.