Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 112
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 63
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 112
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 63
Składniki
Warzywa obierz i pokrój na kawałki. Zalej je 1 litrem wody, dodaj ziele, listek laurowy i gotuj do miękkości ( ok. 20-30 minut ). Olej rozgrzej na patelni, podsmaż na niej posiekany czosnek i imbir. Potem dodaj do gotujących się warzyw. Wyjmij ziele i listek, dodaj pokrojone buraki. Zmiksuj wszystko na gładki krem. Wlej sok z cytryny, wymieszaj. Zupę wyłóż na talerze, dodaj kleks śmietany, posyp pestkami słonecznika i migdałami, udekoruj listkami mięty.