Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12065
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1348
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12730
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4147
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12065
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1348
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12730
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4147
Składniki
Warzywa obierz i pokrój na kawałki. Zalej je 1 litrem wody, dodaj ziele, listek laurowy i gotuj do miękkości ( ok. 20-30 minut ). Olej rozgrzej na patelni, podsmaż na niej posiekany czosnek i imbir. Potem dodaj do gotujących się warzyw. Wyjmij ziele i listek, dodaj pokrojone buraki. Zmiksuj wszystko na gładki krem. Wlej sok z cytryny, wymieszaj. Zupę wyłóż na talerze, dodaj kleks śmietany, posyp pestkami słonecznika i migdałami, udekoruj listkami mięty.