Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 978
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13581
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 978
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13581
Składniki
Dynie dobrze wymywam i razem ze skórką kroje w większa kostkę. Ziemniaki i marchew obieram i kroję w kostkę lub plastry.
Warzywa zalewam mlekiem i bulionem tak aby zakryły warzywa i gotuje do miękkości.
Gdy warzywa są gotowe miksuję na gładki krem. Dodaje przyprawy wg uznania i ząbek czosnku. Wszystko razem mieszam. Gotową zupę wlewam do miseczki, posypuję prażonymi ziarnami i dekoruję zieloną natką pietruszki, kolendry lub selera naciowego. Smacznego!!!