Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3706
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3800
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 366
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 675
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3706
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3800
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 366
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 675
Składniki
Dynie dobrze wymywam i razem ze skórką kroje w większa kostkę. Ziemniaki i marchew obieram i kroję w kostkę lub plastry.
Warzywa zalewam mlekiem i bulionem tak aby zakryły warzywa i gotuje do miękkości.
Gdy warzywa są gotowe miksuję na gładki krem. Dodaje przyprawy wg uznania i ząbek czosnku. Wszystko razem mieszam. Gotową zupę wlewam do miseczki, posypuję prażonymi ziarnami i dekoruję zieloną natką pietruszki, kolendry lub selera naciowego. Smacznego!!!