Do góry

Zupy Przepis na:

Krem z Dyni

Krem z Dyni

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 91

Dodano:

Odsłon: 52

Jesienna zupa

Składniki

  • Dynia Hakkoido ok. 1 kg
  • Marchewka 1 duża lub dwie mniejsze
  • Ziemniaki 2 szt.
  • Bulion warzywny ok 1,5 l
  • Mleko 1 szklanka
  • Pestki nasion (dynia, słonecznik)
  • Przyprawy: świerzy imbir, kolendra, gałka muszkatałowa, kurkuma, pieprz chilli
  • 1 ząbek czosnku
  • Natka pietruszki, kolendry lub selera naciowego
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Krem z Dyni

Przygotowanie

  1. Dynie dobrze wymywam i razem ze skórką kroje w większa kostkę.
    Ziemniaki i marchew obieram i kroję w kostkę lub plastry.

  2. Warzywa zalewam mlekiem i bulionem tak aby zakryły warzywa i gotuje do miękkości.

  3. Gdy warzywa są gotowe miksuję na gładki krem.
    Dodaje przyprawy wg uznania i ząbek czosnku. Wszystko razem mieszam.
    Gotową zupę wlewam do miseczki, posypuję prażonymi ziarnami i dekoruję zieloną natką pietruszki, kolendry lub selera naciowego.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń