Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pożywna jesienna zupa z dyni z dodatkiem słodkiego jabłka, cebuli, czosnku i aromatycznych przypraw to mieszanka orientalnych smaków i aromatów. Rozgrzewa, syci i smakuje przy tym tak, że z każdą kolejną łyżką mam ochotę na więcej...
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1512
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231906
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5030
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1512
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231906
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5030
Składniki
Masło rozpuścić na patelni. Dodać pokrojoną w piórka cebulę, szczyptę soli i łyżeczkę cukru. Wszystko razem smażyć, aż cebula równomiernie się zeszkli. Do zeszklonej cebuli dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w drobną kostkę dynię, 2/3 jabłka obranego i pokrojonego w kostkę oraz przyprawy. Wszystko dusić na wolnym ogniu przez około 5 minut. Przełożyć do garnka, zalać około 1 1/2 l wody i gotować na małym ogniu do miękkości. Zupę zmiksować na aksamitne pure i ponownie zagotować. Doprawić do smaku. Podawać z kleksem jogurtu, podprażonymi na suchej patelni pestkami dyni i jabłkiem pokrojonym w słupki.