Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pożywna jesienna zupa z dyni z dodatkiem słodkiego jabłka, cebuli, czosnku i aromatycznych przypraw to mieszanka orientalnych smaków i aromatów. Rozgrzewa, syci i smakuje przy tym tak, że z każdą kolejną łyżką mam ochotę na więcej...
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17850
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 446
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 959
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7424
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8825
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17850
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 446
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 959
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7424
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8825
Składniki
Masło rozpuścić na patelni. Dodać pokrojoną w piórka cebulę, szczyptę soli i łyżeczkę cukru. Wszystko razem smażyć, aż cebula równomiernie się zeszkli. Do zeszklonej cebuli dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w drobną kostkę dynię, 2/3 jabłka obranego i pokrojonego w kostkę oraz przyprawy. Wszystko dusić na wolnym ogniu przez około 5 minut. Przełożyć do garnka, zalać około 1 1/2 l wody i gotować na małym ogniu do miękkości. Zupę zmiksować na aksamitne pure i ponownie zagotować. Doprawić do smaku. Podawać z kleksem jogurtu, podprażonymi na suchej patelni pestkami dyni i jabłkiem pokrojonym w słupki.