Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pożywna jesienna zupa z dyni z dodatkiem słodkiego jabłka, cebuli, czosnku i aromatycznych przypraw to mieszanka orientalnych smaków i aromatów. Rozgrzewa, syci i smakuje przy tym tak, że z każdą kolejną łyżką mam ochotę na więcej...
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 161
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 765
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 638
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 161
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 765
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 638
Składniki
Masło rozpuścić na patelni. Dodać pokrojoną w piórka cebulę, szczyptę soli i łyżeczkę cukru. Wszystko razem smażyć, aż cebula równomiernie się zeszkli. Do zeszklonej cebuli dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w drobną kostkę dynię, 2/3 jabłka obranego i pokrojonego w kostkę oraz przyprawy. Wszystko dusić na wolnym ogniu przez około 5 minut. Przełożyć do garnka, zalać około 1 1/2 l wody i gotować na małym ogniu do miękkości. Zupę zmiksować na aksamitne pure i ponownie zagotować. Doprawić do smaku. Podawać z kleksem jogurtu, podprażonymi na suchej patelni pestkami dyni i jabłkiem pokrojonym w słupki.