Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczną i aromatyczną zupę krem z kurczaka, z mnóstwem warzyw i dodatkiem lubczyku. Danie pożywne i sycące - świetnie smakuje ze świeżym pieczywem :)
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 10
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 460
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 865
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 223
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 10
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 460
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 865
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 223
Składniki
Marchewkę, pietruszkę i seler obieramy, myjemy i wraz z porem kroimy na mniejsze kawałki. W garnku zagotowujemy 1 litr wody.
Do gotującej się wody dodajemy 2 łyżki słodkiego sosu sojowego, 0,5 łyżeczki soli, 1 łyżeczkę lubczyku i pokrojone warzywa. Wszystko gotujemy przez około 20 minut.
Szalotki kroimy w piórka i szklimy je na oliwie z oliwek.
Oczyszczonego ze ścięgien i włókien kurczaka kroimy w kostkę, a papryczkę chili pozbawiamy pestek. Kawałki kurczaka, papryczkę chili, 1 ząbek czosnku i zeszkloną szalotkę dodajemy do gotujących się warzyw i gotujemy całość jeszcze przez 15 minut.
Po tym czasie miksujemy zawartość garnka na jednolitą masę, dodajemy jogurt naturalny, japoński sos sojowy i ponownie zagotowujemy. Całość doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Krem z kurczaka świetnie komponuje się ze świeżym pieczywem. Życzę smacznego! :)