Do góry

Zupy Przepis na:

Krem z liści botwinki

Krem z liści botwinki

Autor:

Przepisów i artykułów: 179 Ocena: 842

Dodano:

Odsłon: 508

Wiosenna zupa krem z botwinki serwowana z ziemniakami i gotowanym filetem z indyka. Przepis pochodzi z 420. odcinka programu "Ewa gotuje".

Składniki

  • 1 filet z indyka
  • 1 duży pęczek liści botwinki
  • 2 młode marchewki
  • 1 pietruszka
  • ½ selera
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • sól
  • 2 liście laurowe
  • kilka gałązek lubczyku
  • kilka kropel tabasco
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • DO PODANIA:
  • ziemniaki
  • jogurt naturalny
  • tymianek
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Krem z liści botwinki

Przygotowanie

  1. Warzywa korzeniowe obrać i pokroić na plasterki. Filet umyć i w razie potrzeby oczyścić. Przełożyć do garnka. Dodać czosnek i opaloną cebulę. Zalać wodą, dorzucić liście laurowe i lubczyk. Posolić, przykryć i gotować przez godzinę.

  2. Po tym czasie wyjąć mięso, cebulę i liście laurowe a do wywaru dodać liście i łodyżki botwinki. Pod przykryciem gotować przez 15-20 minut.

  3. Zmiksować. Przyprawić tabasco. Dolać sok z cytryny.

  4. Podawać z pokrojonym mięsem, ugotowanymi ziemniakami oraz kleksem jogurtu. Udekorować tymiankiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Dariusz-D 03 maja To nie jest możliwe , żeby z liści botwinki taki kolor zupy wyszedł. Naturalny ma barwę piękną i naturalną , a na fotce jakby ktoś ketchupu naładował.
Coś ten sztab ludzi co to gotuje z Wachowicz lubi czasami przedobrzyć.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń