Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna zupa krem z botwinki serwowana z ziemniakami i gotowanym filetem z indyka. Przepis pochodzi z 420. odcinka programu "Ewa gotuje".
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1227
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2898
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 999
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1762
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1227
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2898
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 999
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1762
Składniki
Warzywa korzeniowe obrać i pokroić na plasterki. Filet umyć i w razie potrzeby oczyścić. Przełożyć do garnka. Dodać czosnek i opaloną cebulę. Zalać wodą, dorzucić liście laurowe i lubczyk. Posolić, przykryć i gotować przez godzinę.
Po tym czasie wyjąć mięso, cebulę i liście laurowe a do wywaru dodać liście i łodyżki botwinki. Pod przykryciem gotować przez 15-20 minut.
Zmiksować. Przyprawić tabasco. Dolać sok z cytryny.
Podawać z pokrojonym mięsem, ugotowanymi ziemniakami oraz kleksem jogurtu. Udekorować tymiankiem.