Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomimo swojej prostoty, jest to bardzo smaczna zupa.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 301
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2244
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2774
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 627
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 301
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2244
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2774
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 627
Składniki
Cebulę kroimy w piórka, przesmażamy na patelni na maśle klarowanym. Marchew kroimy - nie musi być drobno. Przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Dodajemy cebulę, przestudzamy, a następnie miksujemy na gładki krem. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Aby była bardziej treściwa, polecam dodać ugotowany ryż.