Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zapodam Wam przepis na mega aromatyczny i pyszny Krem z pieczonej papryki. Właśnie w piekarniku powstaje ten niesamowity zapach i smak tej zupy. Banalnie prosty, kilka składników a kubki smakowe po prostu oszaleją podczas konsumpcji. Niewielki nakład pracy zaowocuje uśmiechem na twarzy domowników. To jest dopiero podziękowanie. Korzystajcie póki papryka jest w promocji, bo nigdy nie wiadomo co nas będzie czekać w drugiej połowie października. Dzisiaj zapraszam do sklepu, piętnastego października w wiadomym kierunku.
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11348
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 317
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 351
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 86
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 456
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11348
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 317
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 351
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 86
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 456
Składniki
Paprykę myjemy i wkładamy do rękawa pieczeniowego. Przekładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Obok, na blasze, kładziemy główkę czosnku. Pieczemy 60 minut. Papryki przekładamy do wysokiego naczynia (również płyn powstały podczas pieczenia), usuwając "ogonki", wyciskamy czosnek, dodajemy do papryk. Miksujemy i przecieramy przez drobne sito. Przetartą pulpę przelewamy do garnka, wlewamy bulion, wsypujemy tymianek, zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Krem podajemy ze śmietaną, grzankami i natką.