Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zapodam Wam przepis na mega aromatyczny i pyszny Krem z pieczonej papryki. Właśnie w piekarniku powstaje ten niesamowity zapach i smak tej zupy. Banalnie prosty, kilka składników a kubki smakowe po prostu oszaleją podczas konsumpcji. Niewielki nakład pracy zaowocuje uśmiechem na twarzy domowników. To jest dopiero podziękowanie. Korzystajcie póki papryka jest w promocji, bo nigdy nie wiadomo co nas będzie czekać w drugiej połowie października. Dzisiaj zapraszam do sklepu, piętnastego października w wiadomym kierunku.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 198
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8638
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 426
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 198
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8638
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 426
Składniki
Paprykę myjemy i wkładamy do rękawa pieczeniowego. Przekładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Obok, na blasze, kładziemy główkę czosnku. Pieczemy 60 minut. Papryki przekładamy do wysokiego naczynia (również płyn powstały podczas pieczenia), usuwając "ogonki", wyciskamy czosnek, dodajemy do papryk. Miksujemy i przecieramy przez drobne sito. Przetartą pulpę przelewamy do garnka, wlewamy bulion, wsypujemy tymianek, zagotowujemy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Krem podajemy ze śmietaną, grzankami i natką.