Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa krem z pieczonych warzyw korzeniowych. Podana w niecodzienny sposób, bo z dodatkiem karmelizowanych gruszek z pikantną papryczką chili. Przepis pochodzi z 464. odcinka programu „Ewa Gotuje".
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 667
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1424
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458593
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1703
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 667
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1424
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458593
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1703
Składniki
Warzywa obrać i pokroić na kawałki. Przełożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia, skropić oliwą, posolić, przyprawić pieprzem, oprószyć ziołami prowansalskimi i na 30 minut wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.
W garnku rozgrzać masło. Gdy się roztopi wsypać kurkumę. Wymieszać i podsmażyć. Wlać rosół. Dorzucić upieczone warzywa. Przyprawić świeżo startym imbirem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Przykryć i gotować przez 15 minut.
Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na „ósemki”. Podsmażyć na patelni na klarowanym maśle. Dodać miód oraz posiekaną papryczkę chili i smażyć jeszcze przez chwilę.
Zupę zabielić śmietanką. Zmiksować na gładki krem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zakwasić sokiem z cytryny.
Podawać z karmelizowanymi gruszkami. Udekorować prażonymi płatkami migdałów oraz bazylią.