Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki do zrobienia i smaczny obiad. Zupa pomidorowa przygotowana w ten sposób jest pyszna i bardzo aromatyczna.
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 105
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 361
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 193
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 154
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 105
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 361
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 193
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 154
Składniki
Włoszczyznę zalej wodą (2 litry). Dodaj liście i ziele. Gotuj do czasu aż warzywa będą miękkie. Z umytych i sparzonych cytryn zetrzyj skórkę (na małych oczkach. Czosnek przeciśnij przez praskę. Na oliwie podsmaż czosnek i skórkę. Pomidory pokrój na mniejsza kawałki. Warzywa wyjmij z wody. Do wywaru dodaj pomidory, czosnek ze skórką cytryny. Gotuj przez 15 minut. Zblenduj. Posól i popieprz do smaku. Przed podaniem posyp oregano. Podawaj z groszkiem ptysiowym.