Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki do zrobienia i smaczny obiad. Zupa pomidorowa przygotowana w ten sposób jest pyszna i bardzo aromatyczna.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 103
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 142
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 238
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 103
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 142
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 238
Składniki
Włoszczyznę zalej wodą (2 litry). Dodaj liście i ziele. Gotuj do czasu aż warzywa będą miękkie. Z umytych i sparzonych cytryn zetrzyj skórkę (na małych oczkach. Czosnek przeciśnij przez praskę. Na oliwie podsmaż czosnek i skórkę. Pomidory pokrój na mniejsza kawałki. Warzywa wyjmij z wody. Do wywaru dodaj pomidory, czosnek ze skórką cytryny. Gotuj przez 15 minut. Zblenduj. Posól i popieprz do smaku. Przed podaniem posyp oregano. Podawaj z groszkiem ptysiowym.