Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na pomidory w pełni, a najlepsze są te zerwane własnoręcznie - ja mam to szczęście. Zapraszam, więc na aromatyczny krem pomidorowy.
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 86
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 109
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 86
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 109
Składniki
Pomidory umyć, sparzyć wrzątkiem, a następnie obrać ze skórki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulkę, dodać pomidory i gotować na małym ogniu do miękkości pomidorów. Całość dokładnie zblendować. W osobnej misce wymieszać mąkę pszenną ze śmietaną, zahartować gorącą zupą, dodać do reszty zupy dokładnie mieszając. Doprawić solą , pieprzem i całość zagotować. W razie potrzeby można dolać wody.
Podawać z ulubionym makaronem, ryżem lub kluskami. Smacznego :)