Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na pomidory w pełni, a najlepsze są te zerwane własnoręcznie - ja mam to szczęście. Zapraszam, więc na aromatyczny krem pomidorowy.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 928
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1878
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6443
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 928
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1878
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6443
Składniki
Pomidory umyć, sparzyć wrzątkiem, a następnie obrać ze skórki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulkę, dodać pomidory i gotować na małym ogniu do miękkości pomidorów. Całość dokładnie zblendować. W osobnej misce wymieszać mąkę pszenną ze śmietaną, zahartować gorącą zupą, dodać do reszty zupy dokładnie mieszając. Doprawić solą , pieprzem i całość zagotować. W razie potrzeby można dolać wody.
Podawać z ulubionym makaronem, ryżem lub kluskami. Smacznego :)