Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z zielonego groszku szturmem podbiła serca naszej rodziny. Podana z groszkiem ptysiowym smakuje wybornie. Polecam! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15332
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 233
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 717
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15332
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 233
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 717
Składniki
• Cebule oraz czosnek kroimy w kostkę, przekładamy do garnka, dodajemy masło i podsmażamy kilka minut • Do garnka dolewamy wodę lub bulion warzywny i dodajemy groszek • Gotujemy do miękkości przez około 10-15 minut • Następnie całość blendujemy, dodajemy powoli śmietankę, a na końcu doprawiamy solą oraz pieprzem • Przed podaniem krem dekorujemy groszkiem ptysiowym