Do góry

Zupy Przepis na:

Krem z zielonego groszku

Krem z zielonego groszku

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 1521

Dodano:

Odsłon: 1040

Zupa krem z zielonego groszku szturmem podbiła serca naszej rodziny. Podana z groszkiem ptysiowym smakuje wybornie. Polecam! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl

Składniki

  • 450 gramów mrożonego groszku
  • 2 szklanki wody lub bulionu warzywnego
  • 100 mililitrów śmietanki 30%
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 paczki groszku ptysiowego
  • Sól i pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. • Cebule oraz czosnek kroimy w kostkę, przekładamy do garnka, dodajemy masło i podsmażamy kilka minut
    • Do garnka dolewamy wodę lub bulion warzywny i dodajemy groszek
    • Gotujemy do miękkości przez około 10-15 minut
    • Następnie całość blendujemy, dodajemy powoli śmietankę, a na końcu doprawiamy solą oraz pieprzem
    • Przed podaniem krem dekorujemy groszkiem ptysiowym

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń