Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najlepsza pomidorowa to ta zrobiona ze świeżych pomidorów
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1857
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1606
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1557
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2120
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1857
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1606
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1557
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2120
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki.
Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną oliwę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posolić i wsypać kurkumę. Smażyć razem kilka minut, wlać białe wino, dusić do odparowania. Dodać pomidory i bulion, gotować 15-20 minut.
Nasiona słonecznika uprażyć na suchej patelni, wystudzić. Do blendera wrzucić kolendrę, uprażony słonecznik, czosnek, wlać oliwę, zblendować. Dodać tarty parmezan, wymieszać, doprawić solą.
Ugotowaną zupę zblendować (można też przetrzeć przez sitko), dosolić do smaku, popieprzyć. Zupę podawać z kleksem pesto kolendrowego i grzanką z bagietki.