Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najlepsza pomidorowa to ta zrobiona ze świeżych pomidorów
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13888
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15543
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6331
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13888
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15543
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6331
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki.
Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną oliwę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posolić i wsypać kurkumę. Smażyć razem kilka minut, wlać białe wino, dusić do odparowania. Dodać pomidory i bulion, gotować 15-20 minut.
Nasiona słonecznika uprażyć na suchej patelni, wystudzić. Do blendera wrzucić kolendrę, uprażony słonecznik, czosnek, wlać oliwę, zblendować. Dodać tarty parmezan, wymieszać, doprawić solą.
Ugotowaną zupę zblendować (można też przetrzeć przez sitko), dosolić do smaku, popieprzyć. Zupę podawać z kleksem pesto kolendrowego i grzanką z bagietki.