Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najlepsza pomidorowa to ta zrobiona ze świeżych pomidorów
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 609
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75514
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1625
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 609
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75514
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1625
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki.
Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną oliwę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posolić i wsypać kurkumę. Smażyć razem kilka minut, wlać białe wino, dusić do odparowania. Dodać pomidory i bulion, gotować 15-20 minut.
Nasiona słonecznika uprażyć na suchej patelni, wystudzić. Do blendera wrzucić kolendrę, uprażony słonecznik, czosnek, wlać oliwę, zblendować. Dodać tarty parmezan, wymieszać, doprawić solą.
Ugotowaną zupę zblendować (można też przetrzeć przez sitko), dosolić do smaku, popieprzyć. Zupę podawać z kleksem pesto kolendrowego i grzanką z bagietki.