Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Nie taki zły szpinak jak go malują"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4742
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418559
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4742
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418559
Składniki
Obieramy i myjemy wszystkie warzywa, kroimy w drobną kostkę w garnku rozgrzewamy dwie łyżki oliwy i wrzucamy ziemniaki, marchew, pietruszkę seler, podsmażamy na małym ogniu a następnie zalewamy wodą, doprawiamy solą pieprzem, gotujemy pod przykryciem około 15 min, tak aby warzywa były miękkie Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy z oliwek i wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, gdy cebula się zarumieni dodajemy szpinak oraz czosnek, gruszkę można ugrillować na patelni grillowej bez żadnych dodatków Przesmażony szpinak z cebulą i gruszką dodajemy do wywaru warzywnego, zdejmujemy z ognia, doprawiamy gałką muszkatołową, czerwoną papryką i wszystko razem blendujemy, dodając między czasie po kawałku ser.Można podawać z groszkiem ptysiowym. SMACZNEGO! :)