Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Nie taki zły szpinak jak go malują"
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 562
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2069
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 150
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 213
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 562
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2069
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 150
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 213
Składniki
Obieramy i myjemy wszystkie warzywa, kroimy w drobną kostkę w garnku rozgrzewamy dwie łyżki oliwy i wrzucamy ziemniaki, marchew, pietruszkę seler, podsmażamy na małym ogniu a następnie zalewamy wodą, doprawiamy solą pieprzem, gotujemy pod przykryciem około 15 min, tak aby warzywa były miękkie Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy z oliwek i wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, gdy cebula się zarumieni dodajemy szpinak oraz czosnek, gruszkę można ugrillować na patelni grillowej bez żadnych dodatków Przesmażony szpinak z cebulą i gruszką dodajemy do wywaru warzywnego, zdejmujemy z ognia, doprawiamy gałką muszkatołową, czerwoną papryką i wszystko razem blendujemy, dodając między czasie po kawałku ser.Można podawać z groszkiem ptysiowym. SMACZNEGO! :)