Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
"Nie taki zły szpinak jak go malują"
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37377
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37377
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Obieramy i myjemy wszystkie warzywa, kroimy w drobną kostkę w garnku rozgrzewamy dwie łyżki oliwy i wrzucamy ziemniaki, marchew, pietruszkę seler, podsmażamy na małym ogniu a następnie zalewamy wodą, doprawiamy solą pieprzem, gotujemy pod przykryciem około 15 min, tak aby warzywa były miękkie Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy z oliwek i wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, gdy cebula się zarumieni dodajemy szpinak oraz czosnek, gruszkę można ugrillować na patelni grillowej bez żadnych dodatków Przesmażony szpinak z cebulą i gruszką dodajemy do wywaru warzywnego, zdejmujemy z ognia, doprawiamy gałką muszkatołową, czerwoną papryką i wszystko razem blendujemy, dodając między czasie po kawałku ser.Można podawać z groszkiem ptysiowym. SMACZNEGO! :)