Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muszę przyznać, że ten krem okazał się smaczniejszy niż się spodziewałam - pozycja koniecznie do powtórzenia.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 277
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1196
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1246
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13388
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 277
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1196
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1246
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13388
Składniki
Cebulę i pora kroimy w dowolnej wielkości kawałki, przekładamy do garnka, oprószamy lekko solą i razem z tymiankiem podsmażamy na oleju przez 5 minut. Całość zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia i dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy na wolnym ogniu do czasu, aż ziemniaki będą miękkie. Ugotowaną zupę blendujemy na gładko, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i przelewamy do miseczek. Na każdą porcję wykładamy po pół łyżeczki śmietany i mieszamy, wierzch posypujemy pokrojonym serem.