Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muszę przyznać, że ten krem okazał się smaczniejszy niż się spodziewałam - pozycja koniecznie do powtórzenia.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 340
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 120
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 111
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 172
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 340
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 120
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 111
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 172
Składniki
Cebulę i pora kroimy w dowolnej wielkości kawałki, przekładamy do garnka, oprószamy lekko solą i razem z tymiankiem podsmażamy na oleju przez 5 minut. Całość zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia i dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy na wolnym ogniu do czasu, aż ziemniaki będą miękkie. Ugotowaną zupę blendujemy na gładko, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i przelewamy do miseczek. Na każdą porcję wykładamy po pół łyżeczki śmietany i mieszamy, wierzch posypujemy pokrojonym serem.