Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z ziemniaków, doprawiona chrzanem, podana z groszkiem ptysiowym i chipsami z kiełbasy chorizo.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4047
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154653
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1003
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 411
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 4047
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154653
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1003
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 411
Składniki
Plasterki kiełbasy kładziemy na rozgrzanej patelni i smażymy, aż będą chrupiące. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Ziele angielskie i gorczycę ucieramy w moździerzu. Mieszamy z resztą przypraw. Marchew - ziemniaki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy bulionem (lekko powyżej linii warzyw) i gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie. Miksujemy, jeśli krem jest bardzo gęsty dolewamy trochę bulionu lub wody. Dodajemy chrzan i przyprawy do smaku. Gotujemy jeszcze 5 minut. Na końcu dodajemy śmietanę i koperek. Zupę podajemy z chipsami i groszkiem ptysiowym.