Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z ziemniaków, doprawiona chrzanem, podana z groszkiem ptysiowym i chipsami z kiełbasy chorizo.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5460
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 969
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11905
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5102
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1391
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5460
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 969
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11905
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5102
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1391
Składniki
Plasterki kiełbasy kładziemy na rozgrzanej patelni i smażymy, aż będą chrupiące. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Ziele angielskie i gorczycę ucieramy w moździerzu. Mieszamy z resztą przypraw. Marchew - ziemniaki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy bulionem (lekko powyżej linii warzyw) i gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie. Miksujemy, jeśli krem jest bardzo gęsty dolewamy trochę bulionu lub wody. Dodajemy chrzan i przyprawy do smaku. Gotujemy jeszcze 5 minut. Na końcu dodajemy śmietanę i koperek. Zupę podajemy z chipsami i groszkiem ptysiowym.