Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z ziemniaków, doprawiona chrzanem, podana z groszkiem ptysiowym i chipsami z kiełbasy chorizo.
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 58
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 4009
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6787
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 58
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 4009
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6787
Składniki
Plasterki kiełbasy kładziemy na rozgrzanej patelni i smażymy, aż będą chrupiące. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Ziele angielskie i gorczycę ucieramy w moździerzu. Mieszamy z resztą przypraw. Marchew - ziemniaki obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy bulionem (lekko powyżej linii warzyw) i gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie. Miksujemy, jeśli krem jest bardzo gęsty dolewamy trochę bulionu lub wody. Dodajemy chrzan i przyprawy do smaku. Gotujemy jeszcze 5 minut. Na końcu dodajemy śmietanę i koperek. Zupę podajemy z chipsami i groszkiem ptysiowym.