Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta pyszna zupa o pięknym pomarańczowym kolorze jest idealna zarówno na chłodne jesienno-zimowe jak i ciepłe dni. Pyszny krem z dyni z dodatkiem mleka kokosowego, curry, kurkumy i imbiru doskonale nas rozgrzeje. Taka zupa jest idealna zarówno na obiad jak i podwieczorek, czy kolację.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 224
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 801
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 141
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2831
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 224
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 801
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 141
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2831
Składniki
Dynie oraz marchewkę kroimy w kostkę. Cebule drobno kroimy i szklimy na oliwie z oliwek w garnku o grubym dnie w którym będziemy gotować zupę. Dodajemy curry, kurkumę i imbir podsmażamy. Następnie dodajemy dynie i marchewkę i zalewamy gorącym bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień i gotujemy do miękkości około 20-30 minut. Przed podaniem do zupy dodajemy mleko kokosowe i miksujemy na gładki krem. Jeśli jest potrzeba doprawiamy do smaku. Zupę możemy posypać pestkami dyni i płatkami chili. Smacznego! Rada: Ilość bulionu zależy od tego czy chcemy mieć rzadszą czy gęstszą zupę.