Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowa zupa koperkowa to nowoczesna odsłona klasycznej polskiej zupy. Zmiksujesz ją na gładki krem, a potem wzbogacisz o orzeźwiające dodatki.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1428
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 208
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1428
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 208
Składniki
Koperek na zupę posiekaj drobno.
Obierz i pokrój ziemniaki, pietruszki, seler i por. Czosnek zostaw w całości, tylko obierz. Wrzuć wszystkie warzywa do garnka, dodaj lubczyk, sól, gałkę muszkatołową oraz 2–3 gałązki koperku. Zalej 1 litrem wody lub bulionu i gotuj na małym ogniu przez 25-30 minut, aż warzywa będą miękkie.
Zmiksuj całość blenderem na gładki krem. Wlej śmietankę, zagotuj i dobrze wymieszaj.
Rzodkiewki pokrój kostkę, szczypiorek i świeży koperek drobno posiekaj.
Dodaj wszystko do gorącej, ale nie wrzącej zupy tuż przed podaniem. Opcjonalnie posyp parmezanem.