Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowa zupa koperkowa to nowoczesna odsłona klasycznej polskiej zupy. Zmiksujesz ją na gładki krem, a potem wzbogacisz o orzeźwiające dodatki.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4982
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5209
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 114
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18768
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7208
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4982
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5209
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 114
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18768
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7208
Składniki
Koperek na zupę posiekaj drobno.
Obierz i pokrój ziemniaki, pietruszki, seler i por. Czosnek zostaw w całości, tylko obierz. Wrzuć wszystkie warzywa do garnka, dodaj lubczyk, sól, gałkę muszkatołową oraz 2–3 gałązki koperku. Zalej 1 litrem wody lub bulionu i gotuj na małym ogniu przez 25-30 minut, aż warzywa będą miękkie.
Zmiksuj całość blenderem na gładki krem. Wlej śmietankę, zagotuj i dobrze wymieszaj.
Rzodkiewki pokrój kostkę, szczypiorek i świeży koperek drobno posiekaj.
Dodaj wszystko do gorącej, ale nie wrzącej zupy tuż przed podaniem. Opcjonalnie posyp parmezanem.