Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dzisiaj przepis na pyszną zupę pieczarkową bez ziemniaków, makaronu, ryżu.... Warto spróbować.
Garnek, nóż i deska do krojenia, łyżka, łyżeczka, naczynie z miarką waga
Dyniowe rogaliki to idealna przekąska na chłodniejsze dni. Kruche, delikatnie...
Odsłon: 2081
Śmietanowiec z borówkami to przepyszny „niby-sernik” zrobiony na bazie kwaśne...
Odsłon: 1132
Delikatne, bardzo smaczne ciasto drożdżowe upieczone w formie kwasoodpornej o...
Odsłon: 1272
Dyniowe rogaliki to idealna przekąska na chłodniejsze dni. Kruche, delikatnie...
Odsłon: 2081
Śmietanowiec z borówkami to przepyszny „niby-sernik” zrobiony na bazie kwaśne...
Odsłon: 1132
Delikatne, bardzo smaczne ciasto drożdżowe upieczone w formie kwasoodpornej o...
Odsłon: 1272
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy o kroimy drobno. Rozpuszczamy masło i smażymy cebulę i czosnek. W tym czasie kroimy pieczarki w grube plasterki.
Na zeszklona cebulę o czosnek wrzucamy pieczarki i smażymy aż sok wydzielony na początku po dodaniu zredukuje się. Dodajemy paprykę i pieprz mielony.
Dodajemy wywar z warzyw lub mięsa. I gotujemy. Odmierzamy mleko i dodajemy mąkę do małego słoiczka. Po dodaniu mleka zakręcamy słoik, potrzasamy nim energicznie, aby rozbić grudki mąki. Dodajemy do zupy i doprowadzamy do wrzenia na wolnym ogniu.Następnie odmierzamy śmietanę, dodajemy serek kremowy i dodajemy kilka łyżek zupy, aby rozprowadzić i dokładnie, a następnie wlewamy do zupy.
Dodajemy koperek. Podajemy z pieczywem lub grzankami.