Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dzisiaj przepis na pyszną zupę pieczarkową bez ziemniaków, makaronu, ryżu.... Warto spróbować.
Garnek, nóż i deska do krojenia, łyżka, łyżeczka, naczynie z miarką waga
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 129
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 122
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 129
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 122
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy o kroimy drobno. Rozpuszczamy masło i smażymy cebulę i czosnek. W tym czasie kroimy pieczarki w grube plasterki.
Na zeszklona cebulę o czosnek wrzucamy pieczarki i smażymy aż sok wydzielony na początku po dodaniu zredukuje się. Dodajemy paprykę i pieprz mielony.
Dodajemy wywar z warzyw lub mięsa. I gotujemy. Odmierzamy mleko i dodajemy mąkę do małego słoiczka. Po dodaniu mleka zakręcamy słoik, potrzasamy nim energicznie, aby rozbić grudki mąki. Dodajemy do zupy i doprowadzamy do wrzenia na wolnym ogniu.Następnie odmierzamy śmietanę, dodajemy serek kremowy i dodajemy kilka łyżek zupy, aby rozprowadzić i dokładnie, a następnie wlewamy do zupy.
Dodajemy koperek. Podajemy z pieczywem lub grzankami.