Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny smak zupy, wspaniałe boczniaki, podsmażone na maśle i ten zapach lubczyku <3 Kochamy <3
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 124
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3795
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 231
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 206
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 124
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3795
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 231
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 206
Składniki
Żeberka myjemy, kroimy na porcje, zalewamy zimną wodą (1,5 litra), dodajemy ½ łyżeczki soli i gotujemy 30 min od zawrzenia. Zbieramy szumowiny. Ziemniaki kroimy w kostkę, dodajemy do zupy, gotujemy 15 min. Boczniaki kroimy w paski, podsmażamy na rozgrzanym maśle z posiekaną cebulą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do zupy razem z grubo poszatkowaną kapustą i startą na dużych oczkach, marchewką. Gotujemy do miękkości warzyw. Serek rozrabiamy w niewielkiej ilości zimnej wody, dodajemy mąkę i mieszamy na gładko. Dodajemy do zupy, podgrzewamy cały czas mieszając. Zupę do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym lubczykiem.