Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2331 Ocena: 51830
Dodano: 28.06.2018
Odsłon: 1653
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Żeberka myjemy, kroimy na porcje, zalewamy zimną wodą (1,5 litra), dodajemy ½ łyżeczki soli i gotujemy 30 min od zawrzenia. Zbieramy szumowiny.
Ziemniaki kroimy w kostkę, dodajemy do zupy, gotujemy 15 min.
Boczniaki kroimy w paski, podsmażamy na rozgrzanym maśle z posiekaną cebulą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do zupy razem z grubo poszatkowaną kapustą i startą na dużych oczkach, marchewką. Gotujemy do miękkości warzyw.
Serek rozrabiamy w niewielkiej ilości zimnej wody, dodajemy mąkę i mieszamy na gładko. Dodajemy do zupy, podgrzewamy cały czas mieszając. Zupę do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym lubczykiem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

kucharka-amatorka 29 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Pycha! Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

bryssska 29 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam takie zupki ;-D Odpowiedzi: 2 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 28 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Swietna zupa! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

przyjaciel 28 czerwca 2018Zgłoś do usunięcia
Coś dla mnie :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz