Zupy Przepis na:
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
W garnku topię masło wrzucam pokrojonego pora,potem startą na grubych oczkach marchewkę,pokrojoną w kostkę pierś oraz pokrojone w grubą kostkę boczniaki.Zalewam litrem bulionu dodaję serek topiony .gotuję około pół godziny ewentualnie doprawiam solą i pieprzem.Wyłączam gaz i zaprawiam jogurtem.W takiej wersji ja jadam tę zupę ale można dodać ziemniaki pokrojone w kostkę lub posypać na talerzu grzankami.Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

amelia1204 15 kwietnia 2012Zgłoś do usunięcia
Fajny przepis- ja boczniaki robiłam zawsze jak kotlety- teraz na pewno zrobię zupę:-)6 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 21 marca 2012Zgłoś do usunięcia
Na pewno pyszna !!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

kaskasz83 22 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
boczniaki uwielbiam w każdej postaci, fajny przepis - ale ja osobiście zamiast tych bulionetek i kostek dałabym domowy bulion - zawsze to troszkę zdrowiej ;)6 Kto głosował? | Odpowiedz

agatokaj 21 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Najchętniej z grzankami,ale jak pisałam w przepisie z czym kto chce.6 Kto głosował? | Odpowiedz

agatokaj 21 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Ja najchętniej z grzankami ale jak pisałam jak kto woli.6 Kto głosował? | Odpowiedz

anetaa26 21 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
to cos dla mnie- fana boczniakow :) dzieki za przepis, brzmi bardzo apetycznie :)))5 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 21 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Z czym podajesz taką zupę? bo ja z groszkiem ptysiowym, lub jakimś grubszym makaronem(np muszelki) i nie dodaję bulionetki. Zupa jest bardzo smaczna!0 Kto głosował? | Odpowiedz