Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z kapusty, która pozostala po rybnych golabkach wyczarowalam kremowa zupe. Z czerwonym winem i serowym kluseczkiem tzw. quenelle smakuje wysmienicie. Cos dla milosników slodko-kwasnych potraw.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 310
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11122
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3688
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1266
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 310
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11122
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3688
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1266
Składniki
Cebule i biala czesc pora obieramy i siekamy lub kroimy w plastry. Kapuste kroimy w paski, ziele angielskie kruszymy w mozdzierzu. W duzym garnku szklimy w 2 lyzkach oleju cebule i pora, nastepnie dodajemy poszatkowana kapuste, gozdziki, cynamon i ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem na malym ogniu 3-4 min. Dolewamy wino, ocet i dodajemy cukier. Gotujemy na duzym ogniu nastepne 3-4 min. Dodajemy 1/4 l wody i dusimy na malym ogniu ok. 30 min.
Po ugotowaniu odlewamy szklanke wywaru, reszte blendujemy, jesli jest za gesta, dodajemy troche wywaru. Przecedzamy i ponownie wlewamy do garnka. Serki rozgniatamy w misce, dodajemy reszte oliwy, mieszamy i formujemy za pomoca 2 lyzek kluseczki. Do zupy dodajemy smietane i podgrzewamy, ale nie gotujemy. Doprawiamy sola. Podajemy z serowym kluseczkiem, mielonym czerwonym pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.