Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta pyszna zupa o pięknym pomarańczowym kolorze jest idealna zarówno na chłodne jesienno-zimowe jak i ciepłe dni. Pyszny krem z dyni z dodatkiem świeżej kurkumy i imbiru na pewno doskonale nas rozgrzeje. Podana z chipsem z szynki dojrzewającej lub pestkami dyni smakuje znakomicie.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34671
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3954
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34671
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3954
Składniki
Dynie oraz marchewkę kroimy w kostkę. Cebule drobno kroimy, imbir oraz kurkumę kroimy w cieniutkie plasterki lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę szklimy na oliwie z oliwek w garnku o grubym dnie w którym będziemy gotować zupę. Dodajemy imbir i kurkumę, podsmażymy. Następnie dodajemy dynie i marchewkę i zalewamy gorącym bulionem, dodajemy odrobinę curry i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień i gotujemy do miękkości około 20-30 minut. Zupę tuż przed podaniem miksujemy na gładki krem. Jeśli jest potrzeba doprawiamy do smaku. Zupę możemy posypać pestkami dyni oraz chipsem z szynki. Smacznego! Rada: Zupa jest dość gęsta więc jeśli lubimy rzadsze zupy możemy przygotować ja na większej ilości bulionu. Jeśli nie mamy świeżej kurkumy możemy dać w proszku.