Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat zupy pieczarkowej. Tym razem wykorzystałam seler naciowy, który trzeba było zużyć zanim się go wyrzuci. A że pieczarki prawie zawsze w zapasie, więc dlaczego nie następna zupa? Zapraszam miłośników selera do spróbowania.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11056
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6339
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5407
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13310
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5072
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11056
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6339
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5407
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13310
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5072
Składniki
Pasternaka obieramy, cebulę i czosnek. Łodygi selera naciowego kroimy w plasterki
Wywar wlewamy do garnka i dodajemy seler i pasternak pokrojone w plasterki. Gotujemy. W tym czasie rozgrzewamy masło na patelni, dodajemy cebulę i czosnek i smażymy do zeszklenia.
Do cebuli i czosnku dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Smażymy aż woda wyparuje. Dodajemy paprykę mielona i pieprz.
Ugotowany seler i pasternak blend ujemy, a następnie dodajemy usmażone pieczarki. Zagotowujemy.
Rozdrabniamy w tym czasie mleko z mąką w małym słoiczku, którym energicznie potrząsamy, by rozrobić grudki, a następnie dodajemy do zupy. Śmietanę rozdrabniamy z serkiem, dodajemy trochę zupy, a następnie dodajemy do garnka.
Koperek siekamy i dodajemy do zupy. Podajemy z grzankami lub pieczywem. Zupa jest naprawdę kremowa i bardzo smaczna.