Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat zupy pieczarkowej. Tym razem wykorzystałam seler naciowy, który trzeba było zużyć zanim się go wyrzuci. A że pieczarki prawie zawsze w zapasie, więc dlaczego nie następna zupa? Zapraszam miłośników selera do spróbowania.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22665
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15013
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4777
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44953
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 672
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 756
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22665
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15013
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4777
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44953
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 672
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 756
Składniki
Pasternaka obieramy, cebulę i czosnek. Łodygi selera naciowego kroimy w plasterki
Wywar wlewamy do garnka i dodajemy seler i pasternak pokrojone w plasterki. Gotujemy. W tym czasie rozgrzewamy masło na patelni, dodajemy cebulę i czosnek i smażymy do zeszklenia.
Do cebuli i czosnku dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Smażymy aż woda wyparuje. Dodajemy paprykę mielona i pieprz.
Ugotowany seler i pasternak blend ujemy, a następnie dodajemy usmażone pieczarki. Zagotowujemy.
Rozdrabniamy w tym czasie mleko z mąką w małym słoiczku, którym energicznie potrząsamy, by rozrobić grudki, a następnie dodajemy do zupy. Śmietanę rozdrabniamy z serkiem, dodajemy trochę zupy, a następnie dodajemy do garnka.
Koperek siekamy i dodajemy do zupy. Podajemy z grzankami lub pieczywem. Zupa jest naprawdę kremowa i bardzo smaczna.