Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat zupy pieczarkowej. Tym razem wykorzystałam seler naciowy, który trzeba było zużyć zanim się go wyrzuci. A że pieczarki prawie zawsze w zapasie, więc dlaczego nie następna zupa? Zapraszam miłośników selera do spróbowania.
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 1577
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. Wystarczy połączyć ze sobą ws...
Odsłon: 2851
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 1577
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. Wystarczy połączyć ze sobą ws...
Odsłon: 2851
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 84
Składniki
Pasternaka obieramy, cebulę i czosnek. Łodygi selera naciowego kroimy w plasterki
Wywar wlewamy do garnka i dodajemy seler i pasternak pokrojone w plasterki. Gotujemy. W tym czasie rozgrzewamy masło na patelni, dodajemy cebulę i czosnek i smażymy do zeszklenia.
Do cebuli i czosnku dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Smażymy aż woda wyparuje. Dodajemy paprykę mielona i pieprz.
Ugotowany seler i pasternak blend ujemy, a następnie dodajemy usmażone pieczarki. Zagotowujemy.
Rozdrabniamy w tym czasie mleko z mąką w małym słoiczku, którym energicznie potrząsamy, by rozrobić grudki, a następnie dodajemy do zupy. Śmietanę rozdrabniamy z serkiem, dodajemy trochę zupy, a następnie dodajemy do garnka.
Koperek siekamy i dodajemy do zupy. Podajemy z grzankami lub pieczywem. Zupa jest naprawdę kremowa i bardzo smaczna.