Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, kremowy chłodnik z bazylii i awokado podany z niebanalnymi dodatkami. Pięknie się prezentuje na talerzu, ale jeszcze lepiej smakuje.
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 2352
Konfitura jest doskonałym dodatkiem do mięs, serów, ciast, deserów. Warto zro...
Odsłon: 73
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 2352
Konfitura jest doskonałym dodatkiem do mięs, serów, ciast, deserów. Warto zro...
Odsłon: 73
Składniki
Do kielicha blendera wkładamy pokrojone awokado, listki bazylii i ząbek czosnku. Skrapiamy sokiem z cytryny. Dokładamy jogurt. Miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kremowy chłodnik wykładamy na głębokie talerze. Na wierzchu układamy kulki mozzarelli obtoczone w płatkach suszonych pomidorów, pomidorkami koktajlowymi, listkami bazylii. Całość skrapiamy olejem rzepakowym.