Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, kremowy chłodnik z bazylii i awokado podany z niebanalnymi dodatkami. Pięknie się prezentuje na talerzu, ale jeszcze lepiej smakuje.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1118
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1123
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13135
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1118
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1123
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13135
Składniki
Do kielicha blendera wkładamy pokrojone awokado, listki bazylii i ząbek czosnku. Skrapiamy sokiem z cytryny. Dokładamy jogurt. Miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kremowy chłodnik wykładamy na głębokie talerze. Na wierzchu układamy kulki mozzarelli obtoczone w płatkach suszonych pomidorów, pomidorkami koktajlowymi, listkami bazylii. Całość skrapiamy olejem rzepakowym.