Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie moi drodzy!!! Dzisiaj u mnie w kuchni klasyka – na obiad gotuję krupnik z kaszą jaglaną. Coś pysznego i zdrowego.
Do garnka z zimną wodą wkładam umyte mięso, stawiam na gaz i zagotowuję. Następnie zmniejszam ogień, zbieram szumy, dodaję listki laurowe i ziele angielskie. Wszystko powolutku gotuję około godziny.
Cebulę opalam na gazie lub na suchej patelni.
Obrane ziemniaki kroję w drobną kosteczkę. Ugotowane, miękkie mięso wyławiam razem z listkami laurowymi i zielem angielskim. Wrzucam natomiast włoszczyznę, opaloną cebulę – 2 marchewki starłam na tarce i dodam je później. Dodaję też 1 łyżeczkę masła, solę i wsypuję kaszę. Gotuję około 25 minut i od czasu do czasu mieszam, aby kasza nie przywarła do dna.
Mięso obieram z kostek i drobniutko kroję. Włoszczyznę wyjmuję z zupy, a dodaję ziemniaki, starte marchewki i mięso. Gotuję aż wszystko będzie mięciutkie. Wyłączam ogień, dodaję jeszcze 1 łyżeczkę masła. Ewentualnie można zabielić zupę śmietaną, ale ja tego nie robię.
Na koniec posypuję krupnik natką pietruszki i gotowe! Smacznego!!!
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 257
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 614
Miękka, delikatna, aromatyczna babka o smaku kawy, oblana polewą z białej c...
Odsłon: 257
Zapiekanka z mięsem mielonym i cukinią to super pomysł na obiad. Robię ją bar...
Odsłon: 614
Składniki
Do garnka z zimną wodą wkładam umyte mięso, stawiam na gaz i zagotowuję. Następnie zmniejszam ogień, zbieram szumy, dodaję listki laurowe i ziele angielskie. Wszystko powolutku gotuję około godziny.
Cebulę opalam na gazie lub na suchej patelni.
Obrane ziemniaki kroję w drobną kosteczkę. Ugotowane, miękkie mięso wyławiam razem z listkami laurowymi i zielem angielskim. Wrzucam natomiast włoszczyznę, opaloną cebulę – 2 marchewki starłam na tarce i dodam je później. Dodaję też 1 łyżeczkę masła, solę i wsypuję kaszę. Gotuję około 25 minut i od czasu do czasu mieszam, aby kasza nie przywarła do dna.
Mięso obieram z kostek i drobniutko kroję. Włoszczyznę wyjmuję z zupy, a dodaję ziemniaki, starte marchewki i mięso. Gotuję aż wszystko będzie mięciutkie. Wyłączam ogień, dodaję jeszcze 1 łyżeczkę masła. Ewentualnie można zabielić zupę śmietaną, ale ja tego nie robię. Na koniec posypuję krupnik natką pietruszki i gotowe! Smacznego!!!
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa szpinakowa zabielana
Zupy
Zupa grochowa
Zupy
Zupa pieczarkowa według przepisu babci
Zupy
Zupa krem brokułowo - cukiniowa
Zupa szpinakowa zabielana
Ha ha ha to znowu ja dziś na obiad poleca się pyszna zupa szpinakowa
Odsłon: 150
Zupa grochowa
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 159