Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie moi drodzy!!! Dzisiaj u mnie w kuchni klasyka – na obiad gotuję krupnik z kaszą jaglaną. Coś pysznego i zdrowego.
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 103
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 226
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 220
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 103
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 226
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 220
Składniki
Do garnka z zimną wodą wkładam umyte mięso, stawiam na gaz i zagotowuję. Następnie zmniejszam ogień, zbieram szumy, dodaję listki laurowe i ziele angielskie. Wszystko powolutku gotuję około godziny.
Cebulę opalam na gazie lub na suchej patelni.
Obrane ziemniaki kroję w drobną kosteczkę. Ugotowane, miękkie mięso wyławiam razem z listkami laurowymi i zielem angielskim. Wrzucam natomiast włoszczyznę, opaloną cebulę – 2 marchewki starłam na tarce i dodam je później. Dodaję też 1 łyżeczkę masła, solę i wsypuję kaszę. Gotuję około 25 minut i od czasu do czasu mieszam, aby kasza nie przywarła do dna.
Mięso obieram z kostek i drobniutko kroję. Włoszczyznę wyjmuję z zupy, a dodaję ziemniaki, starte marchewki i mięso. Gotuję aż wszystko będzie mięciutkie. Wyłączam ogień, dodaję jeszcze 1 łyżeczkę masła. Ewentualnie można zabielić zupę śmietaną, ale ja tego nie robię. Na koniec posypuję krupnik natką pietruszki i gotowe! Smacznego!!!