Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik tradycyjna polska zupa z kaszą, marchewką na wywarze z kurczaka i jarzyn, opcjonalnie można dodać ryż lub ziemniaki.
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19265
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1039
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 690
Choć prawdziwa rolada śląska jest z wołowiny to bardzo często robi się ją z w...
Odsłon: 19265
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1039
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 690
Składniki
Skrzydełka opłukaj, włóż do garnka zalej wodą i zagotuj, zbierz szumowiny, dodaj pokrojoną w kostkę marchewkę , pietruszkę, selera i pora. Liścia laurowego, ziele angielskie i pieprz w ziarnach. Kaszę opłukaj i dodaj do zupy .
Całość gotuj około 30 minut, dopraw solą i pieprzem. Skrzydełka wyjmij obierz i wrzuć mieso do zupy. Wierzch posyp natką pietruszki.