Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik tradycyjna polska zupa z kaszą, marchewką na wywarze z kurczaka i jarzyn, opcjonalnie można dodać ryż lub ziemniaki.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 695
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 184
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1365
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 695
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 184
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1365
Składniki
Skrzydełka opłukaj, włóż do garnka zalej wodą i zagotuj, zbierz szumowiny, dodaj pokrojoną w kostkę marchewkę , pietruszkę, selera i pora. Liścia laurowego, ziele angielskie i pieprz w ziarnach. Kaszę opłukaj i dodaj do zupy .
Całość gotuj około 30 minut, dopraw solą i pieprzem. Skrzydełka wyjmij obierz i wrzuć mieso do zupy. Wierzch posyp natką pietruszki.