Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik tradycyjna polska zupa z kaszą, marchewką na wywarze z kurczaka i jarzyn, opcjonalnie można dodać ryż lub ziemniaki.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 557
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11386
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 557
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11386
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2743
Składniki
Skrzydełka opłukaj, włóż do garnka zalej wodą i zagotuj, zbierz szumowiny, dodaj pokrojoną w kostkę marchewkę , pietruszkę, selera i pora. Liścia laurowego, ziele angielskie i pieprz w ziarnach. Kaszę opłukaj i dodaj do zupy .
Całość gotuj około 30 minut, dopraw solą i pieprzem. Skrzydełka wyjmij obierz i wrzuć mieso do zupy. Wierzch posyp natką pietruszki.