Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik tradycyjna polska zupa z kaszą, marchewką na wywarze z kurczaka i jarzyn, opcjonalnie można dodać ryż lub ziemniaki.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 29
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2206
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3373
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 29
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2206
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3373
Składniki
Skrzydełka opłukaj, włóż do garnka zalej wodą i zagotuj, zbierz szumowiny, dodaj pokrojoną w kostkę marchewkę , pietruszkę, selera i pora. Liścia laurowego, ziele angielskie i pieprz w ziarnach. Kaszę opłukaj i dodaj do zupy .
Całość gotuj około 30 minut, dopraw solą i pieprzem. Skrzydełka wyjmij obierz i wrzuć mieso do zupy. Wierzch posyp natką pietruszki.