Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik tradycyjna polska zupa ugotowana na wywarze z kurczaka oraz jarzyn z dodatkiem kaszy jęczmiennej, ziemniaków i marchewki
garnek 5 litrowy, łyżka cedzakowa
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 26
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 87
Te pyszne i proste mini pavlovy znikają w kilka minut i świetnie się prezentu...
Odsłon: 68
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 26
Sałatka na różne okazje.
Odsłon: 87
Te pyszne i proste mini pavlovy znikają w kilka minut i świetnie się prezentu...
Odsłon: 68
Składniki
Mięso opłukujemy i wkładamy do dużgo garnka. Warzywa obieramy kroimy w mniejsze kawałki, cebulę przypalamy i całość dodajemy do mięsa. Dorzucamy liście laurowe,ziele i pieprz. Zalewamy 4 litrami wody i gotujemy około 75minut. W trakcie gotowania wyławiamy szumowiny.
Po tym czasie wyławiamy kurczaka i warzywa. Zostawiamy do ostygnięcia. Teraz do bulionu dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, kaszę jęczmienną, sól i pieprz. Gotujemy na małym ogniu przez 25minut.
Pod koniec gotowania do zupy dorzucamy wystudzone i obrane na kawałki mięso z kurczaka, pokrojoną w kostkę marchew i pietruszkę(selera i pora nie dodajemy). Dodajemy również posiekany koper oraz kurkumę. Możemy ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeszcze chwilę gotujemy i nasz krupnik jest już gotowy. Smacznego