Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik tradycyjna polska zupa ugotowana na wywarze z kurczaka oraz jarzyn z dodatkiem kaszy jęczmiennej, ziemniaków i marchewki
garnek 5 litrowy, łyżka cedzakowa
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1234
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 475
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1321
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1234
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 475
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1321
Składniki
Mięso opłukujemy i wkładamy do dużgo garnka. Warzywa obieramy kroimy w mniejsze kawałki, cebulę przypalamy i całość dodajemy do mięsa. Dorzucamy liście laurowe,ziele i pieprz. Zalewamy 4 litrami wody i gotujemy około 75minut. W trakcie gotowania wyławiamy szumowiny.
Po tym czasie wyławiamy kurczaka i warzywa. Zostawiamy do ostygnięcia. Teraz do bulionu dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, kaszę jęczmienną, sól i pieprz. Gotujemy na małym ogniu przez 25minut.
Pod koniec gotowania do zupy dorzucamy wystudzone i obrane na kawałki mięso z kurczaka, pokrojoną w kostkę marchew i pietruszkę(selera i pora nie dodajemy). Dodajemy również posiekany koper oraz kurkumę. Możemy ewentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Jeszcze chwilę gotujemy i nasz krupnik jest już gotowy. Smacznego