Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik to jedna z ulubionych zup mojej rodzinki. Prosta , smaczna i lekka. Polecam
garnek, nóż, łyżka, sitko,
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2778
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1306
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 757
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2778
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1306
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 757
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Składniki
Mięso po umyciu włożyć do garnka i zalać wodą , dodać liść laurowy , ziele angielskie, doprowadzić do zagotowania, zdjąć częściowo szumowiny wytworzone podczas gotowania , zmniejszyć moc palnika i gotować na małym ogniu tak by bulion tylko pyrkał około dobrej godziny. W między czasie przygotować warzywa. Ziemniaki , marchewkę , pietruszkę i seler obrać , umyć a następnie pokroić ziemniaki w większą kostkę, a pozostałe warzywa w półplasterki. Przygotowane warzywa dodać do bulionu, dodać również przepłukaną na sitku zimną wodą kaszę, doprawić do smaku pieprzem i solą oraz przyprawą kucharek. Całość doprowadzić do zagotowania i gotować na małym ogniu do miękkości warzyw i kaszy( u mnie trwało to około 40 minut). Na koniec posypać posiekanym koperkiem i natką pietruszki. Wyłączyć i podawać. Smacznego
Krupnik gotowy do podania.
Pyszny krupnik po ugotowaniu.