Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krupnik to jedna z ulubionych zup mojej rodzinki. Prosta , smaczna i lekka. Polecam
garnek, nóż, łyżka, sitko,
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8676
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4981
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327952
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8676
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4981
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327952
Składniki
Mięso po umyciu włożyć do garnka i zalać wodą , dodać liść laurowy , ziele angielskie, doprowadzić do zagotowania, zdjąć częściowo szumowiny wytworzone podczas gotowania , zmniejszyć moc palnika i gotować na małym ogniu tak by bulion tylko pyrkał około dobrej godziny. W między czasie przygotować warzywa. Ziemniaki , marchewkę , pietruszkę i seler obrać , umyć a następnie pokroić ziemniaki w większą kostkę, a pozostałe warzywa w półplasterki. Przygotowane warzywa dodać do bulionu, dodać również przepłukaną na sitku zimną wodą kaszę, doprawić do smaku pieprzem i solą oraz przyprawą kucharek. Całość doprowadzić do zagotowania i gotować na małym ogniu do miękkości warzyw i kaszy( u mnie trwało to około 40 minut). Na koniec posypać posiekanym koperkiem i natką pietruszki. Wyłączyć i podawać. Smacznego
Krupnik gotowy do podania.
Pyszny krupnik po ugotowaniu.