Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasza ulubiona zupa. Jedna z najpopularniejszych zup w kuchni polskiej. Szczególnie zimą lubimy ją przyrządzać ponieważ jest treściwa i sycąca.
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 401
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2659
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1874
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 6502
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 401
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 2659
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 1874
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 6502
Składniki
Obraną i umytą włoszczyznę oraz nogę z kurczaka wrzucamy do garnka i zalewamy zimna wodą (2- 2,5l). Gotujemy wywar około 1 godziny. W trakcie gotowania lekko solimy wywar.
Następnie przecedzamy wywar do drugiego garnka, mięso obieramy z kości i rozdrabniamy, marchewkę i seler trzemy na tarce o grubych oczkach, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Mięso, warzywa i kaszę wrzucamy na gotujący się wywar na ok. 15 min - do miękkich ziemniaków i kaszy. Wyłączamy ogień, wrzucamy masło. Doprawiamy zupę maggi i pieprzem do smaku i posypujemy obficie posiekaną natką.
Krupnik gotowy!