Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupka, którą niedawno robiłam... pyszny, pożywny i rozgrzewający krupniczek na gęsich żołądkach. Jeśli ktoś nie lubi tego typu podrobów, to warto przynajmniej przygotować z nich wywar do zupy, bo smak jest zupełnie inny. Robiłam już krupnik na kurzych i indyczych żołądkach, ale te gęsie są dla mnie najlepsze. Przepis jest prosty, niewiele potrzeba do takiej zupki :-)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22675
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15038
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4790
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45027
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 682
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 804
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22675
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15038
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4790
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45027
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 682
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 804
Składniki
Żołądki oczyścić z błonek i zalać wodą. Zagotować, zebrać szumowiny, wrzucić ziele angielskie, liście laurowe i gotować na małym ogniu przez 2-2,5h, aż żołądki zmiękną. Marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce. Na patelni rozgrzać tłuszcz i wrzucić warzywa, chwilę smażyć, dodać przeciśnięty czosnek i jeszcze smażyć przez kilka minut. Żołądki wyjąć z garnka i wywar przecedzić na drobnym sitku. Wrzucić z powrotem żołądki do zupy, dodać warzywa z patelni, wsypać kaszę wcześniej przelaną wodą na sitku. Całość gotować jeszcze 15-20 minut. Na koniec doprawić solą i pieprzem. SMACZNEGO!!!