Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupka, którą niedawno robiłam... pyszny, pożywny i rozgrzewający krupniczek na gęsich żołądkach. Jeśli ktoś nie lubi tego typu podrobów, to warto przynajmniej przygotować z nich wywar do zupy, bo smak jest zupełnie inny. Robiłam już krupnik na kurzych i indyczych żołądkach, ale te gęsie są dla mnie najlepsze. Przepis jest prosty, niewiele potrzeba do takiej zupki :-)
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 168
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 380
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 163
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 168
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 380
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 163
Składniki
Żołądki oczyścić z błonek i zalać wodą. Zagotować, zebrać szumowiny, wrzucić ziele angielskie, liście laurowe i gotować na małym ogniu przez 2-2,5h, aż żołądki zmiękną. Marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce. Na patelni rozgrzać tłuszcz i wrzucić warzywa, chwilę smażyć, dodać przeciśnięty czosnek i jeszcze smażyć przez kilka minut. Żołądki wyjąć z garnka i wywar przecedzić na drobnym sitku. Wrzucić z powrotem żołądki do zupy, dodać warzywa z patelni, wsypać kaszę wcześniej przelaną wodą na sitku. Całość gotować jeszcze 15-20 minut. Na koniec doprawić solą i pieprzem. SMACZNEGO!!!