Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No i wyszła taka, jaką pamiętamy kilka lat temu. Może to zbieg okoliczności? Może lata praktyki? Nie wiemy. Wyszła idealna, dokładnie w punkt. W zasadzie to były pozostałości po udkach gęsich, bo potrzebowaliśmy do kotletów. Resztę jak zwykle zagospodarowaliśmy. Kuchnia zero waste lub jak wolimy nazywać No waste, jest kuchnią z rozmysłem. Nie marnujcie produktów! Jedynie co możecie, to zamarynować ;)
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 94
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 74
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 94
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 74
Składniki
Pozostałości z udek i skrzydełka z kurczaka zalewamy zimną wodą, wsypujemy ½ łyżeczki soli, zagotowujemy, zmniejszamy płomień, gotujemy około godziny. W międzyczasie usuwamy szumowiny. Drób wyjmujemy, studzimy, oddzielamy mięso od kości. Do wywaru dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, poszatkowaną kapustę, por pokrojony w piórka, starte jarzyny, liście laurowe, ziele angielskie. Gotujemy 20 min na wolnym ogniu. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki, dusimy na maśle, dodając lubczyk, doprawiając solą i pieprzem. Dodajemy do zupy razem z kaszą i mięsem. Gotujemy do miękkości kaszy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.