Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny gęsty krupnik, na zimowe obiady.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10850
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3492
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2565
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10850
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3492
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2565
Składniki
Kaszę dokładnie umyć w zimnej wodzie. Zagotować 2 litry wody, wsypać kaszę i gotować przez 30 minut pod przykryciem na małym ogniu. Wszystkie jarzyny umyć, oczyścić i drobno pokroić (można zetrzeć na tarce ). Rozgrzać olej w dużym garnku i mieszając obsmażyć na nim warzywa. Rozgnieść ziarnka pieprzu i dodać razem z liściem laurowym i goździkami do jarzyn. Boczek oraz wołowinę pokroić w kostkę dodać do warzyw, kasze razem z wodą przełożyć do garnka z warzywami i mięsem i gotować na małym ogniu, pod przykryciem przez godzinę. Obrane i umyte ziemniaki pokroić w kostkę i włożyć do zupy (pół godziny przed końcem gotowania). Przed podaniem doprawić do smaku i dodać pokrojoną natkę pietruszki.