Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny gęsty krupnik, na zimowe obiady.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5766
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 8858
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 272
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5766
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 8858
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 272
Składniki
Kaszę dokładnie umyć w zimnej wodzie. Zagotować 2 litry wody, wsypać kaszę i gotować przez 30 minut pod przykryciem na małym ogniu. Wszystkie jarzyny umyć, oczyścić i drobno pokroić (można zetrzeć na tarce ). Rozgrzać olej w dużym garnku i mieszając obsmażyć na nim warzywa. Rozgnieść ziarnka pieprzu i dodać razem z liściem laurowym i goździkami do jarzyn. Boczek oraz wołowinę pokroić w kostkę dodać do warzyw, kasze razem z wodą przełożyć do garnka z warzywami i mięsem i gotować na małym ogniu, pod przykryciem przez godzinę. Obrane i umyte ziemniaki pokroić w kostkę i włożyć do zupy (pół godziny przed końcem gotowania). Przed podaniem doprawić do smaku i dodać pokrojoną natkę pietruszki.