Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny gęsty krupnik, na zimowe obiady.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 900
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2776
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3313
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 900
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2776
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3313
Składniki
Kaszę dokładnie umyć w zimnej wodzie. Zagotować 2 litry wody, wsypać kaszę i gotować przez 30 minut pod przykryciem na małym ogniu. Wszystkie jarzyny umyć, oczyścić i drobno pokroić (można zetrzeć na tarce ). Rozgrzać olej w dużym garnku i mieszając obsmażyć na nim warzywa. Rozgnieść ziarnka pieprzu i dodać razem z liściem laurowym i goździkami do jarzyn. Boczek oraz wołowinę pokroić w kostkę dodać do warzyw, kasze razem z wodą przełożyć do garnka z warzywami i mięsem i gotować na małym ogniu, pod przykryciem przez godzinę. Obrane i umyte ziemniaki pokroić w kostkę i włożyć do zupy (pół godziny przed końcem gotowania). Przed podaniem doprawić do smaku i dodać pokrojoną natkę pietruszki.