Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna jesienna zupa, smak bulionu i najsmaczniejszych warzyw.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 230
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 45
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17501
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 230
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 45
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17501
Składniki
Gotowałam więcej rosołu z kaczki na niedzielę. miałam też mięso obrane z udka i je dodałam. Można zupę ugotować od podstaw, trzeba nastawić wywar odpowiednio wcześniej i potem dodać warzywa tak jak jest w opisie poniżej. Do gotującego bulionu dodałam obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, posiekaną cebulę, startego selera, pietruszkę i marchewką. Pora niestety nie miałam. no i najważniejszy pęczak, wszytko będzie gotowe 20 minut od zagotowania się. Pod koniec zupę doprawiłam sola i pieprzem a po wyłączeniu ognia można dodać drobno posiekany koperek.
Smacznego :)