Do góry

Zupy Przepis na:

Krupnik na pęczaku

Krupnik na pęczaku

Autor:

Przepisów i artykułów: 921 Ocena: 18721

Dodano:

Odsłon: 2379

Idealna jesienna zupa, smak bulionu i najsmaczniejszych warzyw.

Składniki

  • na 4 porcje:
  • bulion z kaczki 1 l, może być wywar z kości wieprzowych lub kurczaka
  • Ziemniaki 6 szt
  • Marchew
  • Seler zwyczajny pół
  • Pietruszka
  • Cebula
  • por kawałek
  • kasza pęczak 100g- mniej niż połowa szklanki
  • Chili/ pieprz
  • Sól
  • Koperek
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Krupnik na pęczaku

Przygotowanie

  1. Gotowałam więcej rosołu z kaczki na niedzielę. miałam też mięso obrane z udka i je dodałam.
    Można zupę ugotować od podstaw, trzeba nastawić wywar odpowiednio wcześniej i potem dodać warzywa tak jak jest w opisie poniżej.
    Do gotującego bulionu dodałam obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, posiekaną cebulę, startego selera, pietruszkę i marchewką. Pora niestety nie miałam. no i najważniejszy pęczak, wszytko będzie gotowe 20 minut od zagotowania się. Pod koniec zupę doprawiłam sola i pieprzem a po wyłączeniu ognia można dodać drobno posiekany koperek.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń