Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja dziś w kuchni nie próżnuję same smakołyki przygotowuję. Na obiad była zupka kolorowa na serduszkach przygotowana. Wiem są ludzie którzy nie ruszą podrobów my zaś uwielbiamy, serduszka, wątróbkę a nawet kurze łapki z których właśnie zrobiłam galaretę, teraz sobie stygnie. No ok tu mowa o zupce podaję przepis może ktoś się skusi.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 292
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4177
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3600
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30114
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 292
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4177
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3600
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30114
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać serduszka przekrojone na pół i dokładnie umyte ze skrzepów krwi, dodać również marchew pokrojoną dowolnie, korzeń pietruszki oraz drobno pokrojony liść pora. Gotować pod pół przykryciem na wolnym ogniu do czasu miękkości serduszek, w czasie gotowania zebrać delikatnie szumowiny. Może nie wygląda za dobrze ale efekt końcowy pyszny.
Gdy serduszka są już wystarczająco miękkie dodać suszoną włoszczyznę jeśli chcecie, ziemniaki pokrojone w kostkę i od razu wsypać kaszę. Gotować na wolnym ogniu do czasu miękkości ziemniaków i kaszy.
Jak już ziemniaki i kasza są miękkie doprawić według swego smaku przyprawą z solą dodać liście lubczyk - magii oraz czosnek pokrojony drobno jeśli ktoś nie lubi czosnku można pominąć.
Na sam koniec gotowania zupki dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki.
Zupka naprawdę wyszła przepyszna ale kto nie ugotuje ten nie skosztuje, polecam choć pewnie i tak mnie zaraz ocenicie że fuj czy niedobre zrozumiem.