Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja dziś w kuchni nie próżnuję same smakołyki przygotowuję. Na obiad była zupka kolorowa na serduszkach przygotowana. Wiem są ludzie którzy nie ruszą podrobów my zaś uwielbiamy, serduszka, wątróbkę a nawet kurze łapki z których właśnie zrobiłam galaretę, teraz sobie stygnie. No ok tu mowa o zupce podaję przepis może ktoś się skusi.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8203
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1182
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9974
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4558
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 598
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8203
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1182
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9974
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4558
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 598
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać serduszka przekrojone na pół i dokładnie umyte ze skrzepów krwi, dodać również marchew pokrojoną dowolnie, korzeń pietruszki oraz drobno pokrojony liść pora. Gotować pod pół przykryciem na wolnym ogniu do czasu miękkości serduszek, w czasie gotowania zebrać delikatnie szumowiny. Może nie wygląda za dobrze ale efekt końcowy pyszny.
Gdy serduszka są już wystarczająco miękkie dodać suszoną włoszczyznę jeśli chcecie, ziemniaki pokrojone w kostkę i od razu wsypać kaszę. Gotować na wolnym ogniu do czasu miękkości ziemniaków i kaszy.
Jak już ziemniaki i kasza są miękkie doprawić według swego smaku przyprawą z solą dodać liście lubczyk - magii oraz czosnek pokrojony drobno jeśli ktoś nie lubi czosnku można pominąć.
Na sam koniec gotowania zupki dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki.
Zupka naprawdę wyszła przepyszna ale kto nie ugotuje ten nie skosztuje, polecam choć pewnie i tak mnie zaraz ocenicie że fuj czy niedobre zrozumiem.