Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 805
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8161
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13035
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 372
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 128
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2238
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 805
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8161
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13035
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 372
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 128
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2238
Składniki
W odpowiedniej wielkości garnka rozgrzewamy masło klarowane. Cebulę, korzeń pietruszki i selera, wszystko kroimy w kostkę, marchewkę w talarki i podsmażamy przez 5-7 minut. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Kaszę płuczemy na sitku, odstawiamy. Podsmażone warzywa zalewamy bulionem, dodajemy wędzoną kość schabową i przyprawy. Gotujemy przez 15-20 minut. Następnie dodajemy ziemniaki i kaszę, a wyjmujemy kość schabową. Obieramy ją z mięsa i dodajemy mięso do zupy. Gotujemy wszystko razem przez ok. 30 minut. Dosmaczamy solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem, dodajemy gałązkę świeżego lubczyku, cząber i dwie szczypty estragonu. Gotujemy na wolnym ogniu przez 5 minut i podajemy z pokrojoną natką pietruszki.