Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4982
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5204
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 114
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18767
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7208
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4982
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5204
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 114
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18767
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7208
Składniki
W odpowiedniej wielkości garnka rozgrzewamy masło klarowane. Cebulę, korzeń pietruszki i selera, wszystko kroimy w kostkę, marchewkę w talarki i podsmażamy przez 5-7 minut. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Kaszę płuczemy na sitku, odstawiamy. Podsmażone warzywa zalewamy bulionem, dodajemy wędzoną kość schabową i przyprawy. Gotujemy przez 15-20 minut. Następnie dodajemy ziemniaki i kaszę, a wyjmujemy kość schabową. Obieramy ją z mięsa i dodajemy mięso do zupy. Gotujemy wszystko razem przez ok. 30 minut. Dosmaczamy solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem, dodajemy gałązkę świeżego lubczyku, cząber i dwie szczypty estragonu. Gotujemy na wolnym ogniu przez 5 minut i podajemy z pokrojoną natką pietruszki.