Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 1981
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3206
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 29
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 1981
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3206
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 29
Składniki
Składniki na zupę.
Wszystkie warzywa kroimy na kształty jakie lubimy.
Umyte żeberka zalewamy zimną wodą, zagotowujemy, zbieramy szumowinę. Po zebraniu szumowiny dodajemy domową pastę rosołową, liście laurowe, ziele angielskie, sól i kaszę. Gotujemy około 40 minut. Gdy mięso będzie odchodzić od kości, wyjmujemy je z garnka, studzimy, oddzielamy od kości, kroimy w kostkę i dodajemy z pokrojonymi w kostkę ziemniakami, marchewką, suszoną włoszczyzną, pokrojonym porem.
Gotujemy jeszcze około 15 minut, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy do smaku i kończymy gotowanie.
Zupę wlewamy do talerza, posypujemy drobno pokrojoną natką pietruszki. Smacznego!!!