Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1640
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1411
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1433
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1549
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1640
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1411
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1433
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1549
Składniki
Składniki na zupę.
Wszystkie warzywa kroimy na kształty jakie lubimy.
Umyte żeberka zalewamy zimną wodą, zagotowujemy, zbieramy szumowinę. Po zebraniu szumowiny dodajemy domową pastę rosołową, liście laurowe, ziele angielskie, sól i kaszę. Gotujemy około 40 minut. Gdy mięso będzie odchodzić od kości, wyjmujemy je z garnka, studzimy, oddzielamy od kości, kroimy w kostkę i dodajemy z pokrojonymi w kostkę ziemniakami, marchewką, suszoną włoszczyzną, pokrojonym porem.
Gotujemy jeszcze około 15 minut, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy do smaku i kończymy gotowanie.
Zupę wlewamy do talerza, posypujemy drobno pokrojoną natką pietruszki. Smacznego!!!