Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 459
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 507
Pizza chłopska z ziemniakami łączy włoski klasyk z domowym akcentem. Przede w...
Odsłon: 16966
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 459
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 507
Pizza chłopska z ziemniakami łączy włoski klasyk z domowym akcentem. Przede w...
Odsłon: 16966
Składniki
Składniki na zupę.
Wszystkie warzywa kroimy na kształty jakie lubimy.
Umyte żeberka zalewamy zimną wodą, zagotowujemy, zbieramy szumowinę. Po zebraniu szumowiny dodajemy domową pastę rosołową, liście laurowe, ziele angielskie, sól i kaszę. Gotujemy około 40 minut. Gdy mięso będzie odchodzić od kości, wyjmujemy je z garnka, studzimy, oddzielamy od kości, kroimy w kostkę i dodajemy z pokrojonymi w kostkę ziemniakami, marchewką, suszoną włoszczyzną, pokrojonym porem.
Gotujemy jeszcze około 15 minut, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy do smaku i kończymy gotowanie.
Zupę wlewamy do talerza, posypujemy drobno pokrojoną natką pietruszki. Smacznego!!!