Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa "trzy w jednym" :połączenie krupnika z ogórkową z nutką pomidorową:) Prosta, pyszna i sycąca - danie jednogarnkowe zastępujące dwu daniowy obiad:)
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
Ćwiartki kurczaka przekrawamy na pół, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień i powoli gotujemy ok. 20 min. W tym czasie zdejmujemy łyżką szumowiny. Następnie dodajemy pokrojone warzywa: marchew, pietruszkę, seler, por oraz ziele angielskie, liść laurowy i lekko solimy i pieprzymy. Ppowoli gotujemy ok. 20 min. Wsypujemy kaszę i gotujemy do miękkości. Na koniec wlewamy pulpę pomidorową /mogą być świeże, mocno dojrzałe, zblendowane pomidory/, dodajemy pokrojone w kostkę kiszone ogórki i wlewamy sok z kiszonych ogórków /do smaku/. Gotujemy jeszcze 2-3 min.