Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadszedł czas na bezmięsną zupę. Na tapetę wzięliśmy krupnik. Niesamowicie aromatyczne i pożywne danie, które z pewnością zagości na stałe w waszym menu.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2990
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422100
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2228
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2990
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422100
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2228
Składniki
Ziemniaki i seler kroimy w kostkę. Marchew w półplasterki. Por i seler naciowy w piórka. Brukselkę oczyszczamy, większe kroimy na pół. Warzywa podsmażamy na maśle klarowanym, zalewamy wrzątkiem (1,2 litra), dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Wsypujemy płaską łyżeczkę soli, gotujemy 25 minut. Następnie wsypujemy kaszę, dodajemy groszek wraz z zalewą. Gotujemy do miękkości kaszy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.